natassa.blogg.se

en plats för narcissism

31/12/20

Kategori: Allmänt

Sista dagen på året. Jag plockar äntligen bort mina tre kaktusar från fönsterbrädan och förbereder mig på att slänga dem. Jag har velat göra detta länge nog, och 2021 behöver inte börja med mer bördor än nödvändigt. Jag promenerar med hunden, skriver en lista med tio mål jag har för nästa år för att försöka bli den jag alltid drömmer om att vara. Att de blev tio var inte planerat. Jag räknade dem nu snabbt för att skriva summan här. Ett tecken, kanske? Antagligen inte.
 
Jag säger ofta att jag önskar att jag var si och så, men nu känner jag att jag måste ta tag i det. Lära mig piano, öva på italienska, prova på att måla med akryl. Jag har redan börjat vakna tidigt, 6:40 på dagarna jag vill vara produktiv, och jag har gillat det mer än jag trodde. Jag skulle aldrig ha vetat om jag inte hade provat.
 
Jag tänker inte säga mycket om detta år. Jag hade tre olika faser som alla hade för- och nackdelar. Våren innebar lite jobb, ingen skola, mycket ensamhet och läsning. Sommaren handlade om jobb och Belmo, som kom in i våra liv i maj. Hösten handlade om första terminen på masterprogrammet, om zoom, om sjukdom. Jag delar in hösten i två delar: innan och efter coronan. Jag kan inte förklara det, men något ändrades efter att jag blev sjuk, och jag må vara utmattad men jag känner en större motivation till att försöka bli den jag vill, om än långsamt. Jag ska uttrycka mig kreativt i mer än bara skrift, men jag vill också skriva mer, skicka ut mina texter till världen. Måla, spela musik, fota, filma. Men också försöka frilansa, börja planera uppsatsen, lista ut vad jag vill göra i framtiden. Och träna, som alla andra säger att de ska göra i slutet av december. Såklart.
 
Men jag är liksom trött på att önska att jag var på specifika sätt och att jag gjorde vissa grejer utan att ens försöka uppnå dessa mål, så 2021 känns som ett år av utveckling, och jag är beredd på att framstegen kommer att variera beroende på målet. Jag kanske målar en enda tavla, men då har jag åtminstone provat. Jag kommer absolut inte kunna tala italienska flytande, men jag hoppas på att försöka bli bättre. Jag tror att 2021 blir någon slags bas för hur jag vill att mitt liv ska bli, men inte på ett stressigt sätt. Ett steg i taget.
 
Om vi pratar läsmål vill jag läsa mer av Ibsen.
 

21/12/20

Kategori: Allmänt

Vaknar strax innan 7 och kliver upp i mörkret. Finner en glädje i att tända alla mindre, icke-taklampor i fönstrena, julgranen. En timmes lugn innan världen vaknar upp är vad som driver mig till att inte ta sovmorgon under veckodagar längre, trots att jag aldrig har en "verklig" anledning att gå upp tidigt längre. Men idag jobbade jag bra. Läste igenom flera texter till tentan och antecknade flitigt. Har kanske redan halva tentan klar i och med dessa anteckningar. Ska bara applicera dem på vad jag ska analysera. Måste kolla om Little Women (2019), som jag skriver om, och skriva ner varenda scen i tur och ordning.
 
Undrar om jag fick mycket gjort innan lunch just eftersom jag inte var ensam hemma och de andra när som helst kunde komma up och störa. Om så är fallet måste jag kanske tänka om när det gäller hur jag jobbar bäst. Jag gör ju ändå ganska mycket med andra i samma rum, till skillnad från när jag är ensam och kan sitta på youtube i en timme utan att blinka.
 
Jullov, egentligen, men två tentor att göra. Har jag redan nämnt dem? Säkert. Mitt liv cirkulerar kring 1-2 aktiviteter som sträcker ut sig under flera veckor, oftast, och jag har en tendens att nämna dem igen och igen.
 
Skulle kunna ta ledigt resten av dagen då jag redan har gjort allt jag ville göra, men ska fortsätta. Läsa nya texter som inte blev lästa under terminen pga corona, sen kanske börja skriva lite. Läsa igenom en novell jag har skrivit, också, och kanske se om filmen sen. Vill också läsa någon julig bok eftersom det faktum att det är jul om tre dagar känns falskt. Så mycket att få gjort, så lite tid.
 

13/12/20

Kategori: Allmänt

Lucia. Tredje advent. Min lugnaste söndag på hela terminen? Kanske. Osäker. Försökte medvetet ge mig själv ledigt på helger, men oftast blev det inte så. Oftast stresspluggade jag inför veckan. Räknar inte dem två veckorna jag var sjuk som att ha varit ledig. Inte heller veckan efter då jag nästan inte fick något gjort, men kämpade med motivationen. Men jag var så otroligt produktiv förra veckan att jag nu inte har något kvar att göra för universitetet utöver tentorna jag kommer skriva under lovet. Imorgon ska vi presentera våra tentaidéer under vår sista lektion i Narrativ teori, och sen kommer jag direkt att påbörja arbetet. Missade givetvis det viktigaste när jag var sjuk. Vi få iofs välja vad vi vill skriva om och vilka moment vi vill använda oss av, men jag vill analysera en film och behöver då läsa allt jag missade inom just det området. Det var under min värsta sjukvecka jag egentligen skulle ha läst det, men jag har skrivit upp allt nu och är förberedd på att få så mycket gjort innan jul som det bara går.
 
Är nästan klar med min första termin som mastestudent och jag känner redan att jag har utvecklats så mycket. Hoppas på mer utveckling, såklart, men jag var så rädd innan, kände mig så dum, vågade inte tro att jag kommer stå där med en masterexamen. Och givetvis kanske det fortfarande inte blir så, men även om jag inte fått högsta betyg denna termin känner jag mig nöjd nu när vi är så nära slutet. Lugn, på något sätt. Inte lika orolig över tentorna jag har kvar. Taggad på första mötet med min handledare på tisdag.
 
Bör jag prata om min värsta coronavecka? Gör det lite snabbt. Hostade sönder och hade hög feber. Slutade äta, mådde illa, tog lång tid att somna, ont i magen, trodde jag skulle dö. Men allt gick ju bra, till slut, och här sitter jag, nästan återställd. Kroppen lite trött, hostan inte helt borta, men jag hittar långsamt tillbaka till mig själv. Pluggat, läst, städat lite grann. Snart kanske jag är mitt gamla jag, som vägrar låta köket vara stökigt och som städar så att andra ska slippa. Just nu tycker jag att gå ut med hunden är det jobbigaste på jorden, så inte riktigt där än.
 
Ska lyssna igenom hela Stelios Rokkos diskografi. Upptäckte honom igår på tv och blev så himla imponerad. Kanske en ny favorit?
 
Juste klädde på mig TVÅ gånger förra veckan och här är bevis för en av dem!!