natassa.blogg.se

en plats för narcissism

24/6/20

Kategori: Allmänt

29 grader. En obarmhärtig hetta har lagt sig över staden. Jag går runt i tunna, näst intill oexisterande kläder, och äter vattenmelon, dricker vatten, äter glass. Ingen aptit för att äta något annat, egentligen. Jobbade i två dagar under solen, nu ledig i två dagar framför fläkten. Är så utmattad av att stå och gå i värmen hela dagarna att jag inte orkar någonting idag, men en lätt ångest har greppat mig och jag vill samtidigt vara distraherad. Men värmen är väl distraherande nog.
 
Jag älskar att observera vardagen under sommaren. Alla kroppar som rör sig, lite obekväma, men med bättre humör än i februari ändå. Samma människor på bussen, stånden på torget. Trots dessa tider fortsätter vardagen för vissa. Jag älskar tanken på att unga cyklar omkring och har lov medan andra jobbar. De är ute på äventyr medan världen runt omkring fortsätter som vanligt. Stod i två dagar och tänkte ut hur jag skulle beskriva detta, men lyckas inte bli nöjd med denna text ändå. Skyller på värmen. Och tröttheten.
 
Jag fick reda på att jag bara är schemalagd halva sommaren och är vid behov under resten. Ska se till att skriva då, om inget annat dyker upp. Åka till Trosa, som förra veckan, och skapa. Eller liknande.
 
Hatar att prata ytligt om mitt liv med främlingar. Har inte gjort något annat de senaste dagarna. Jag vet att de liksom egentligen inte bryr sig, och de analyserar ens existens utifrån det lilla man ger dem. Jag vill skippa denna del och vara vänner. Prata om dumheter. Skratta. Jag är tydligen rätt bra på att skippa alla introduktioner och vara för bekväm direkt. Eller så är jag motsatsen. Ingen mittpunkt.
 
Måndag var bra. Igår var jobbig och ångestfylld och får mig att inte vilja gå tillbaka med lika mycket språng i stegen eller vad det nu heter. Det är väl vanligt. Saknar mina gamla kollegor. Önskar jag inte var så snäll som jag tydligen är. Önskar att bli lämnad ifred av män, tack. Önskar jag kunde vara rakt på sak och säga nej.
 
Önskar jag kunde fucking tänka på något annat idag. Vaknade av rådjur som sprang förbi mitt fönster och skrämde livet ur mig. Sen en fluga i mitt rum. Sen rörelse i korridoren. Sen värmen. Sen ångesten. Är så trött, men försöker vara nöjd. Utöver ångesten och min hjärna som ej vill lugna ner sig är jag ju det.
 
Borde äta mat, men orkar inte.