natassa.blogg.se

en plats för narcissism

9/4/20

Kategori: Allmänt

Känns som om ångesten och stressen över allt - corona, karriär - kom ikapp mig igår. Sov, men vaknade konstant. Vände och vred mig. Något tryckande i bröstet. En hjärna som vägrade lugna ner sig. Googlade på studievägledning och insåg att jag måste vänta till på måndag för att chatta pga påsk. Dagen innan deadline för höstterminen. Har sökt till program för att ta min master i litteratur, sen plötsligt la jag till massa lärarutbildningar. Har haft en konstant livskris som jag måste ta tag i. Vill jag bli lärare? Inte riktigt. Skulle vilja bli högskolelärare, men är inte smart nog. Kanske om några år, när min hjärna har mognat. Men måste göra något fram tills dess. Undrade om jag på något sätt kunde komplettera och gå några kursen i kombination med min kandidat i littvet istället för att gå ett helt program i 3+ år till. Om jag ska bli lärare vill jag bli gymnasielärare. Gillar inte barn tillräckligt och högstadieelever är hänsynslösa.
 
Gillar ju kunskap. Kanske skulle gilla att bli lärare? Får se. Det eller master. Eller jobb om jag lyckas få ett.
 
Igår fick jag reda på att någon vi känner gått bort i corona. Sorgligt. Tänker på hans familj. Oroar mig konstant för mormor och morfar. Borde söka jobb, men allt känns så meningslöst. Hade två väldigt bra veckor, men nu hänger ett mörkt moln över mig igen. But this too shall pass, hoppas jag.
 
La ifrån mig en dålig bok igår. Inte ens läsning hjälper, men jag skriver åtminstone. Det är alltid något.
 
Idag ska jag baka bananbröd. Det kanske hjälper.
 

2/4/20

Kategori: Allmänt

Karantändag... 18? Osäker. Drömmer skumma drömmar om mormor och morfar och inser att jag är mer orolig för dem än jag trodde. Saknar dem så. Vi pratar i telefon ibland, men det faktum att de är bokstavligen en tunnelbanestation ifrån mig och jag inte har sett dem på typ en månad nu tynger mig.
 
Jag läser, som vanligt. Måste ha läst ca 20 böcker i mars. Skriver inte så mycket, men funderar mycket på min pågående roman. Skickade den till en kompis nyligen. Väntar på feedback men vågar inte fråga. Läser istället klassiker och thrillers. Började på Stephen Kings IT idag och storleken skrämmer mig inte alls, förvånansvärt nog.
 
Har sökt till masterprogram i littvet till hösten, men vet ej om jag vill gå eller kommer komma in. Hade inte tänkt ta min master på ett tag, men har liksom inget annat för mig. Men världen är konstig så jag vågar inte sätta långsiktiga mål. Istället städar jag och läser och bakar kakor. Kollar på filmversioner av klassikerna jag läser. Jobbar lite, men inte nog. Får tillbaka mycket på skatten åtminstone.
 
Har känt en sådan frid senaste veckan. Livet känns plötsligt lite vackrare, helt utan anledning.