natassa.blogg.se

en plats för narcissism

20/3/20

Kategori: Allmänt

Jag städar och läser och undviker att jobba eftersom jag vet att när jag väl har börjat måste jag avsluta det. Inte redo att inte göra något annat än. Jag startar små personliga projekt för att ge denna tillvaro en mening. Trött på dessa väggar, men har ingen anledning att lämna dem. Världen i kaos och mina jobbansökningar obesvarade. Bör man söka jobb när inget företag ens tänker tanken på att anställa folk just nu?
 
Jag hoppar mellan böcker. Från klassiker till sci-fi till thriller. Läste en ny favorit för några dagar sedan och är nu kritisk till allt annat. Ingenting är The Dutch House. Tragiskt nog äger jag inget annat av Ann Patchett. Ska man gå ut och bryta karantän för att köpa en bok eller två? Andra går ut. Folk som jobbar. Jag jobbade i bokhandeln för första gången på över ett år i söndags och måndags. Kändes bra. Vill jobba mer. Inte lika stressigt som under jul. Har livskris. Ska man bli bokhandlare? Ha ett jobb man kan gå till. Men finns det ens jobb? Varför bomerangar allting jag tänker på tillbaka till jobb?
 
Jag täcker håret med en kaneldoftande hårinpackning som konstigt nog inte har kanel i sitt innehåll. Behövde nyss kolla om jag stavade kanel rätt. Inte säker på något längre. Tvättar håret med ett schampo vars doft inte står. Jag stavade schampo fel. Ansiktsskrubb och ansiktstvätt och tvål där det står aloe vera och body lotion som doftar kokosnöt. Leave in conditioner som jag älskar. Ny t-shirt som borde dofta tvätt men som inte doftar någonting. Deo för män, and now I'm back in business. Allt jag skriver är egentligen en blandning av igår och i morse. Ni kan inte lita på mig, ni som inte längre läser. Borde man dela detta på facebook?
 
Jag har under veckan filmat random små klipp till en video jag jobbar på som kommer vara dålig men som jag njuter av att skapa. Två minuter av klipp från diverse fönster. Kanske ett klipp av en bok. Tänkte läsa en dikt jag skrev 2018 över klippen. Ingen mening med denna video, men skapandet ger mig mening. Kanske delar den. Kanske bestämmer mig för att allt jag skapar inte behöver bli sedd (sett?).
 
Men kommer med störst sanolikhet dela den.