natassa.blogg.se

poetry is in the streets

28/7/19

Kategori: Allmänt

Två dagar i Trosa. Tåg direkt efter jobbet. Förkrök, dans, tre vänner i ett kök. Försöker återuppleva sommaren 2016. En lägenhet vi inte hade tillgång till då. Jag läsandes vid bordet medan jag väntade. Två nya vänner. Promenad genom kyrkogården till Tullen. Alkohol i blodet.
 
30 grader, 22 grader. Mygg, kissnödig, pratandes om ålder och livet. Försöker att inte tänka på att min kropp inte ser ut som normen och att folk kommer tänka det när de ser mig i mina shorts och linne. Bryr mig inte, egentligen. Vill ha kul. Hade kul.
 
En shot, två, en drink, toalettbesök, dansandes till Jireel och Fricky och Spice Girls och Avicii (var tvungen att kolla upp hur Avicii stavades). Jag, M och I immiterade dansen från Pulp Fiction, precis som förr. Ett försök att känna vad vi kände då. Nu, med kandidat och jobb och egna lägenheter (de, åtminstone). Ett gäng vi inte kände eller känner i lägenheten vid 3. Jag och M i en bil med en annan i förarsätet påväg till Västerljung.
 
Dagen efter. Hela gänget samlade i huset som aldrig är stilla. En helg tillbaka i ett liv som inte riktigt kommer vara som förr igen. I underkläder under solen eller framför fläkten i timmar. In till Trosa igen. Lägenhet. Vin. Makaroner och shots. Repeat. Fem blir sex. In till Tullen. Petter spelar bredvid. Mer folk. Träffade en barndomsvän från grekiska skolan. Ingen vet att Trosa är mitt andra hem. De undrar vad jag, Stockholmaren, gör där. De vet inte om kvällarna jag lagt mig på marken bredvid vattnet, stirrandes upp på sjtärnorna, vandrandes genom husen, i jakt på någon som kan köra hem oss till ett hus med mer plats för våra värkande kroppar.
 
Samma låtar. Mindre dans. Bryr mig inte om att ingen kille kollar eller pratar med mig som de pratar med dem. Jag och min kropp dansar vidare. Svettas och skrattar. Planerar att festa under Pride, om vi kan. Bråk. Försoning. Mygg. Fyllemat. Fem kroppar på en säng.
 
Sedan vaknade jag, efter alldeles för få timmars sömn, och tog tåget hem. Allt kändes som förr.