natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Onsdag

Kategori: Allmänt

Vinden är kyligare, vilket jag gillar, och regnet har tagit ett uppehåll, vilket är okej. Känns som om allt jag gör nu är att vänta. Vänta på att tiden ska passera, dagarna ska springa, medan jag samtidigt försöker njuta av stunden. Åker till Grekland nästa vecka. Till mormor och morfar i byn. Några dagar ska spenderas där, sedan åker jag och Christos, som är min ende reskompis i år, till Preveza, eller åtminstone i närheten av Preveza, för att träffa Micka och Vasse och co. för att bada i sex dagar. Jag väntar på det.
 
Jag tror att alla har en besatthet som de vill införliva i sin konst. Grekland är det för mig. Om jag inte skriver om Grekland, så tänker jag iallafall på Grekland. Jag hoppas att min återkomst hjälper mig att skapa mer, även om laptopen stannar hemma. Vill känna att jag gör något, trots att jag vilar. Vill känna att jag kan något.
 
Jag köpte en solros som dog en vecka senare, trots att jag tog hand om den. Nu ruttnar den på fönsterbrädan medan jag håller fast vid en gnutta hopp om att den ska överleva. Jag antar att vi alltid hoppas att vi och andra ska överleva.
 
Jag vet knappt vad jag har skrivit här.
 

Redigerar

Kategori: Allmänt

Förra året, under NaNoWriMo i november, skrev jag klart min roman. Min första färdiga roman. 50 000 ord, plus de 10 000 ord jag hade skrivit året innan. Första versionen klar. Kaotisk, men klar.
 
Nu håller jag på och redigerar den, och trots att det är saker jag vill lägga till och håller långsamt på att göra just det, så är jag väldigt nöjd med det jag har hittills. Under igår och idag har jag sammanlagt redigerat ca 95 google docs sidor, och istället för att avsky allting som jag trodde jag skulle göra är jag faktiskt oerhört nöjd över resultatet, och det skrämmer mig lite. Jag blir rädd att jag inte kan se mina egna verk kritiskt, vilket är löjligt eftersom jag har varit enormt kritisk över en massa av mina projekt. Men är det annorlunda nu eftersom det är mitt största färdiga projekt? Eller ja, så färdig som första versionen kan vara.
 
Jag vet inte, men oavsett vad gör ju detta att jag blir taggad på att fortsätta redigeringen, vilket nog är bra. Jag vet att det finns saker som jag var mindre nöjd med senare i boken, men jag får hantera dem när jag kommer dit helt enkelt. Jag har skickat de första 14 kapitlena till några kompisar, inte nödvändigtvis i hopp om att de ska ge detaljerad feedback tillbaka (känner att jag inte riktigt kan be om det), men i hopp om att de åtminstone kan säga vad de tycker. Är både livrädd och exalterad.
 
Älskar att skriva.
 
Älskar mina karaktärer.
 
Älskar, älskar, älskar.
 
Och det skrämmer mig.
 

Regn i juni

Kategori: Allmänt

Det regnade plötsligt, tyst och subtilt som en bön, och jag klev ut med bara ben och ställde mig under det. Vädjade om att få växa, få omvandlas till något nytt och gyllene precis som växtvärlden. Visst hade solen och värmen tänt en eld i min själ, men varje eld måste få släckas, om endast under en liten stund. Annars kanske allt brinner upp innan man hunnit njuta av glöden.
 
Jag hoppades att regnet skulle kunna väcka något annat. Skapa något annat än vad som redan existerade. Nu får jag väl bara vänta och se. Allting tar sin tid, precis som det borde.