natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Människan är komplex

Kategori: Allmänt

Har ni någonsin haft en specifik syn på er själva och hur ni är som person som ni sedan börjar ifrågasätta när ni inser att ni har haft helt fel och egentligen inte är så som ni alltid har trott er vara? Folk pratar alltid om att ingen känner en bättre än en själv, men jag har ibland ingen aning om vem jag är. Jag har i flera år försökt sätta in mig själv i en slags låda för att på så sätt lista ut vem jag egentligen är, men denna ständiga kamp att sätta en stämpel på mig själv är tröttsamt och resulterar endast i att jag blir frustrerad och förvirrad. Vem är jag? skriker jag till både himmel och jord, och det enda svar jag får är att jag själv vet exakt vem jag är innerst inne, och det är bara jag som kan veta svaret.
 
Men det gör jag ju inte! vill jag skrika tillbaka. Jag vet inte ett skit. Jag vet inte alltid vad jag värdesätter mer än något annat, och jag vet inte alltid hur jag skulle reagera på specifika situationer, och detta är just därför jag nu för tiden undviker att läsa horoskop eller göra personlighetstest. Jag vet att jag kommer att överanalysera frågorna och svaren och beskrivningarna och försöka sätta mig själv i den lådan som resultaten kommer ge mig. Passar jag in där? Ja och nej. Detta ja och nej är inte tillfredsställande nog. Jag vill ha ett av dem, inte båda. Jag vill ha exakta svar, inte möjligheter och teorier.
 
Fast människan är ju så pass komplex att jag aldrig kommer få de där exakta svaren, och jag har börjar lära mig att acceptera det. Inget test kommer säga mig precis vem jag är, och jag kommer nog aldrig att riktigt lista ut det heller. Man vet ju egentligen inte hur man skulle reagera under situationer man aldrig har varit med om. Det enda man vet säkert är vad man har fått erhålla genom erfarenhet, och även de kan komma att förändras. Min poäng är att man aldrig kan vara helt hundra på vem man är, och det är okej. Sådant som jag var säker på förra månaden kanske inte alls stämmer idag. Vi förändras ständigt, både utåtmässigt och inombords, och istället för att sitta och grubbla över vem jag är försöker jag nu anpassa mig. Jag är inte samma person som jag var förra veckan, och det är inte heller meningen att jag ska vara det.