natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Ibland är livet svårt

Kategori: Allmänt

Jag är sjuk. Jag är ledsen. Stressad. Har ångest. Vill försvinna härifrån. Känner mig dummare för varje dag. Förstår inte varför jag går universitetet när jag inte ens fattar 50% av vad vi lär oss. Så fort jag tror att det går bra blir allting värre. Så fort jag tror att jag mår bra så blir jag sämre.
 
Jag mår bättre idag än vad jag har gjort de senaste typ sju åren, men det innebär inte att jag alltid mår bra. Ibland har jag sådana här dagar då jag hatar mig själv och önskar att jag var bättre. Att jag var den jag vill vara.
 
Jag försöker dock, och det spelar en stor roll. Jag skulle kunna hoppa av, strunta i mina drömmar, gå en lättare väg, men det gör jag inte, för jag vet att när jag väl är klar så kommer det att ha varit värt det. Kanske. Förhoppningsvis.
 
Om allt går enligt min plan är jag nu halvvägs genom universitetet. Jag är snart där jag vill vara, men det kommer att vara en jobbig bit jag måste klara nu. Berget blir alltid brantare innan man har nått toppen, och det är lätt att man ger upp för att man inte inser hur nära man är. Jag vill inte ge upp, men ibland känns det som om allt är emot mig.
 
Men vet ni vad? Nu handlar det endast om skolan. Om min framtid. Inte om mitt liv som det tidigare gjorde. Jag är inte deprimerad på samma sätt som jag en gång var. När jag pratar om att ge upp så menar jag inte själva livet. Det är iallafall ett framsteg som jag är glad över. Allting känns jobbigt, men jag kan ändå se en slags framtid. Det kunde jag inte förut. Jag trodde inte jag skulle bli äldre än 18. Jag trodde aldrig att jag skulle bli 20.
 
Detta är vad jag måste påminna mig om när saker blir svåra. Jag har överlevt värre. Det är liksom annorlunda när den som förstör för dig är du själv; din egna hjärna. Trots att jag sitter här med tårar rinnandes nerför mina kinder så hejar min hjärna på mig nu. Den vill att vi ska klara oss.
 
Livet kommer suga om det visar sig att allt mitt hårda jobb nu resulterar i att jag endast slösar min tid, men livet kommer bara att suga i några veckor tills jag hittar en ny väg. Livet kommer inte suga så mycket så att jag vill försvinna från det.
 
Jag hoppas det iallafall.
 
Natassa 18 år skulle nog vara stolt. Och förvånad.
 

Planer

Kategori: Allmänt

Eftersom jag börjar skolan igen på torsdag så hade jag ställt alarm på 8:30 för att försöka få tillbaka en slags rutin. Hade som vana att gå upp mellan 8 och 9 varje dag under en period, men nu för tiden är det snarare vid 11 som jag startar dagen. Det känns inte så bra. Inte nog med att jag blir seg och orkar knappt göra något; halva dagen försvinner ju också. Jag vill ha tillbaka mina morgnar.
 
Well, fick inte tillbaka ett skit idag. Stängde av alarmet och somnade om till 10:15. Man ba bra jobbat. Har ätit frukost nu i alla fall och sitter med en kopp kaffee och funderar på vart jag ska börja. Eftersom vi har skrivit c-uppsats i skolan är det nu dags för oss att opponera på varandras uppsatser, så tänkte skriva ut den jag fick och gå igenom den idag. De frågade mig även om jag kunde jobba imorgon, så nu blir jag av med en dag och måste vara extra produktiv idag istället. Planerar även att träna idag och komma in i den rutinen igen. Nu handlar det inte bara om att gå ner i vikt längre. Det handlar om min hälsa. Har mått så otroligt dåligt de senaste dagarna. Varit utmattad, seg, svag osv, och jag är väldigt säker på att min livsstil är boven i det hela. Det är dags att ändra på saker och ting, ett steg i taget. Jag gjorde bra ifrån mig under första halvan av 2016 och gick ner 6kg. Under 2017 vill jag göra ännu bättre ifrån mig.
 
Finns ingen riktig mening med detta inlägg förutom att jag ville skriva av mig. Ibland känns det som om man har lite mer kontroll över allt om man skriver ner sina planer. Funderar på att skaffa en kalender för att kunna ha en bättre koll på mitt liv, men bloggen fungerar också lite då och då. Vill göra så mycket i år, och en av dessa saker är att planera allting bättre. Brukar inte glömma bort saker, men är rädd att jag kommer bli överväldigad under året, så en kalender skulle nog sitta fint!
 
Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och börja vara produktiv. Ha en bra måndag vem som nu läser detta!