natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Det är okej att känna sig hjälplös

Kategori: Allmänt

Loggade in här för att skriva om hur jävla hemskt det är att känna att man inte har någon kontroll över sitt liv; hur hjälplös man kan känna sig under vissa perioder. Sedan såg jag att jag hade fått en kommentar till ett inlägg från Mars 2014 där jag delade med mig av ett pm om klassdebatt som jag skrev till skolan. Jag gick alltså mitt sista år på gymnasiet då och hade ingen aning om vad som skulle hända med mig när skolan var slut. Vad skulle jag ta mig till?
 
Personen som lämnade kommentaren tackar mig för inlägget, och skriver att jag fortfarande hjälper vilsna gymnasieelever år 2016. Jag kan med säkerhet säga att min hjälplöshet från innan har tinat bort en aning efter att jag läste det. För hur många gånger har man inte känt sig vilsen? Hur många gånger satt jag i panik och undrade vad som skulle hände efter gymnasiet? Vad som skulle hända efter grundskolan? För många gånger för att ens minnas.
 
Och vet ni vad? Jag har klarat mig otroligt bra hittills. Trots att jag just nu har panik över min c-uppsats så trivs jag på universitetet som jag går på. Trots att jag verkligen inte har någon lust att gå till jobbet imorn så trivs jag på mitt extrajobb. Och även om saker och ting inte kommer att få det resultat som jag hoppas på så kommer allt gå bra. Det är okej att vara ledsen och undra vad poängen med allting är, men det viktiga är att man fortsätter ändå; att man reser sig igen oavsett hur ont fallet gjorde.
 
Jag känner mig hjälplös och dålig just nu, men det kommer inte alltid att vara så. Jag har så många bevis på att det inte alltid kommer att vara så.
 
 

NaNoWriMo

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att delta i NaNoWriMo i år, som är National Novel Writing Month vilket alltså är nu i November. Jag hade först inte tänkt skaffa ett konto på sidan, utan endast skriva så mycket som jag kunde under månaden, men min kompis Mary, som har deltagit i väldigt många år nu, uppmuntrade mig att bli medlem, och jag kan inte tacka henne nog. Det är så mycket mer tillfredsställande att se hur jag närmar mig målet där än att bara se det i dokumentet.
 
Vad innebär NaNoWriMo? Det handlar helt enkelt om att man ska skriva en roman under en månads tid. Målet är 50 000 ord, och just nu ligger jag på lite mer än 5000. Skriver man minst 1667 ord om dagen så kan man lätt hinna med det. Det är inte så många ord på 24 timmar, om jag ska vara ärlig. Jag brukar skriva ofta, men då är det vanligtvis fanfiction. Jag har alltid haft svårt att fastna för någon av mina originella idéer.
 
Men det gäller inte denna gång. Jag har ett sådant flyt som jag är livrädd att förlora. Jag vaknade upp i morse och var så taggad på att skriva, och trots att jag måste plugga så satte jag mig ner och påbörjade kapitel 4. Jag har aldrig kommit till kapitel 4. Någonsin. Jag skriver alltid första kapitlet och tröttnar sedan.
 
Detta är tredje gången som jag skrev om det första kapitlet på denna roman bara under de senaste månaderna. De två tidigare gångerna så har jag skrivit på svenska, vilket inte kommer lika naturligt till mig i skriftform, men denna gång så bestämde jag att åtminstone första versionen ska vara på engelska. I värsta fall så kan jag äversätta allting senare. Något positivt med att jag skriver på engelska är dock att jag kan skicka paragrafer som jag är extra stolt över till onlinekompisar (specifikt Abi). Det är väldigt sällan jag låter folk irl läsa vad jag skriver, så att jag var fast med mitt svenska kapitel och ingen att visa delar av den till var hemskt. Nu känns det som om allting går bra.
 
Jag är medveten om att jag säkert kommer fastna och inte veta vad jag ska skriva härnäst. Mary gav mig ett bra råd om det, och det var att man bara ska fortsätta oavsett om man måste klottra ner en jättedålig scen för att ta sig vidare från situationen. NaNoWriMo handlar inte om perfektion. Det handlar om handling. Om att få den här romanen gjord.
 
Jag har aldrig tagit mig så långt in i en egen story, och jag hoppas innerligt att jag faktiskt blir klar med den. 45.000 words to go.
 
Jag ska bli klar dammit.
 
Det här är mitt omslag till boken än så länge. Tack Melina för att du omedvetet är en del av min berättelse. Eller iallafall din hand.
 
Mitt användarnamn är Natassa K om någon vill adda mig så vi kan peppa varandra!
 
Also:
Så grekiskt.