natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Racists everywhere

Kategori: Allmänt

Ni vet de rasister som plötsligt ska vara några slags änglar så fort någonting i Sverige "hotas" av invandrare och flyktingar? Då pratar jag naturligtvis inte om att de beter sig som änglar mot flyktingarna, utan att de helt plötsligt bryr sig så mycket om "sina ungdomar". Låt mit utveckla.
 
Jag såg nyss ett inlägg på facebook på en sida som avslöjar rasister. I detta fall så var det folk som bokstavligen fick panik av att sju ensamkommande flyktningar hade fått arbetsintervjuer till sommarjobb på Liseberg. SJU PERSONER av vad som verkade vara runt 600 platser. Om jag hade varit bra på matte hade jag kunnat ta fram hur många procent dessa sju platser är, men jag tror ni själva förstår hur liten del av alla anställda det skulle vara om nu alla sju fick jobben.
 
Visst är det redan hemskt nog att se att alla dessa rättfärdiga svenskar får utbrott efter utbrott och hotar med att de ska "bojkotta Liseberg!!!" (ingen kommer sakna er kan jag lova) och bara vara rasistiska och småsinta i allmänhet. Sedan kommer det där fruktade "vi och dem" in i bilder, och i detta fall var det i form av "våra ungdomar".
 
"Men våra ungdomar då? Ska inte de få jobb?" En institution där sju flyktingar har chansen att få jobb kommer inte sabba någonting för "era ungdomar". Om "era ungdomar" söker jobb hos Liseberg så kommer de att bli kallade till intervjuer om de möter de kraven som ställs för potentiella anställda. Så svårt är det inte. Visst, jag har absolut ingen aning om hur kompetenta de sju flyktingarna är, men skulle det verkligen vara så illa att erbjuda dem sommarjobb när de flydde hit ensamma och rädda från förödelse? Jag tvivlar inte en sekund på att om de får jobben så kommer de att jobba hårt med att tillfredställa både kunder och chefer. Fast detta var dock inte anledningen till varför jag startade detta inlägg. Jag fortsätter.
 
Det jag menar i den inledande meningen med att alla rasister blir änglar är att de plötsligt bryr så hemskt mycket om hur det går för "deras ungdomar" när de i vanliga fall bara klagar på "dagens ungdomar" som "är lata och får allt serverat på ett silvetfat". Jag tror att om man bortser från hur arg rasism gör mig i allmänhet, så var denna plötsliga omtanke vad som störde mig mest. Ja, jag generaliserar en hel del just nu, men man kan ju inte förneka att de äldre generationerna inte bryr sig ett skit om hur min generation har det, förutom när det är dags att klanka ner på folk som "hotar" vårt land. Det gör mig så less så att det inte är sant.
 
Jag har ingen avslutande tanke, utan ville bara få ut denna ilska som vaknade upp inom mig. Är trött på hat. Så så trött.