natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Catch up

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro att tanken på att jag endast behöver göra detta i ungefär två dagar till skulle göra att jag jobbade på som bara den med min c-uppsats, men det verkar ha motsatta reaktion. Jag är trött. Trött på skolan och på att tänka och på att försöka. Jag behöver lov för att vila min hjärna. Den har överbelastats för länge sedan.
 
Har inget vettigt att skriva egentligen, så jag tänkte att jag bara kör en snabb catch up på mitt liv. Jag skriver som sagt c-uppsats som ska vara klar dagen före julafton, alltså om två dagar. Jag har jobbat som extrapersonal i en bokhandel och äntligen tjänat lite pengar. De frilansjobb jag har haft har inte gjort min plånbok tjockare om man ska säga så. Jag valde att gå en extra kurs i universitetet i år, en 7.5:a som är anledningen till att jag har varit efter med min c-uppsats. Det visade sig vara mer jobb än jag trodde. Den tog slut för drygt en månad sedan dock, men jag har istället jobbat vilket har begränsat min tid att göra annat. Jag är kort och gott väldigt omotiverad när det gäller skolarbete just nu.
 
Fixade klart alla julklappar förra veckan. Är sådär halvt nöjd med dem, men folk vägrar ju säga vad de önskar sig och säger sedan åt mig att inte köpa något. Hur bra kommer det se ut liksom? Så jag har köpt billiga småsaker som antagligen ingen kommer att använda. That'll teach them.
 
Vad mer? Juste, klippte av mig håret för några veckor sedan, så nu är det kortare än jag någonsin har haft det. Har velat göra det i ungefär två år, men eftersom jag hade hår som var typ längre än mig så har jag klippt av det lite åt gången, och nu var det dags för the grand finale. Är nöjd faktiskt, och otroligt glad att jag äntligen gjorde det.
 
Har börjat lova mig själv saker jag vill göra under 2017. Några exempel är att jag vill börja ta hand om mig själv mer, vad nu det innebär. Jag vill även börja rita mer och jobba mer på min bok. Vill försöka bli den person jag strävar efter att bli, och för varje år känns det som om jag närmar mig henne mer och mer. Det känns skönt att kunna säga det och veta att jag inte ljuger.
 
Jag vill gå ut mer under 2017. Vara ute och njuta av naturen. Andas frisk luft. Vara en bättre vän. Se mer folk. Göra roliga saker.
 
Jag vill mycket, men just nu är min största önskan att skriva klart min c-uppsats, klara mig, och sedan läsa en massa böcker och kolla på en massa filmer och serier innan skolan börjar igen. Man kan ju hoppas att min önskan går i uppfyllelse.
 
 

Tankar om döden

Kategori: Allmänt

Jag har börjar bli livrädd att folk (och djur) i min närhet ska dö. Jag förstår ju liksom att alla en dag kommer att gå bort, men jag är så jävla rädd att de ska dö plötsligt och alldeles för tidigt. Satt och tänkte på hur lyckligt lottad jag är som har haft båda mina föräldrar i livet fram tills nu. Har inte haft en nära kontakt med döden faktiskt, och ändå så sitter jag här och oroar mig konstant.
 
Texten ovanför skrev jag för några veckor sedan, men valde att inte skriva klart då jag inte riktigt visste hur jag skulle utveckla den. Jag är fortfarande livrädd, men nu satt jag istället och tänkte på hur folk i min närhet, till skillnad från mig, faktiskt har fått uppleva dödsfall, vilket alltså är en utav mina största rädslor. De sörjer, men de lever ändå vidare.
 
Jag tror att min värld kommer att stanna för att sedan prompt gå under ifall jag får reda på att någon jag älskar har gått bort. Det har alltid varit vad jag har trott. Men faktum är att man lever vidare, att man måste leva vidare. Den tanken är både värre och uppmuntrande. Jag kommer att sörja i princip resten av livet, men jag kommer även att kunna hantera sorgen förr eller senare. Min värld kommer inte att vara helt mörk. Den kommer bara inte vara lika ljus som innan.
 
Jag kommer nog alltid att vara livrädd att folk i min närhet kommer dö. Det kommer aldrig att förändras. Jag känner inte att orden flödar så bra just nu. Allt känns hackigt, men det känns bra att ha lättat lite på hjärtat. Så mycket som jag oroar mig känns det som om min själ kommer explodera om jag inte skriver av mig.
 
Nu går jag och lägger mig.