natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Jag ville inte vara en tjej

Kategori: Allmänt

Alla har väl någon gång önskat att de vore någon annan. Någon snyggare, rikare, mer populär, mer inflytesrik. Det är ju bara mänskligt att känna så. Jag har också känt så. När jag var liten ville jag vara en kille.
 
Och nej, jag kommer inte ut som transexuell just nu. Jag ville vara en kille på grund av den internaliserade sexismen varje flicka utsätts för, oavsett om det är avsiktligt eller inte. Allt jag såg betecknade att killar har ett bättre liv än tjejer, så jag önskade ofta att jag kunde byta kön. Bara för en dag. Bara för att testa på.
 
Jag ville kunna uppleva äventyr och spänning och lycka, men trodde inte att jag kunde göra det som tjej. Jag trodde att jag inte kunde slå mig loss från samhällets normer. Att jag var ämnad för ett liv jag inte var helt nöjd med.
 
Jag hade fel. Tjejer kan göra allt som killar kan göra, och vice versa. Varför ska man begränsa sig själv? Jag trodde inte att jag kunde vara den jag är eftersom jag är en tjej. Fel, fel, fel. Jag kan vara precis vem jag vill, och så länge jag inte skadar någon så kan jag även göra precis vad jag vill. Inget kan stoppa mig. Inte den internaliserade misogynin jag än kämpar med att bli av med. Inte sexismen. Ingenting.
 
Jag är en kvinna och jag kan vara precis vem jag vill.
 

Something new

Kategori: Allmänt

Förutom att min fot måste vara så jävla envis och fortfarande göra ont trots att jag skadade mig för över tre veckor sedan, så har denna dag varit helt okej! För att vara måndag har den varit grym. Kollade min statistik lite fort och såg att den var, i jämförelse med tidigare dagar, uppe i skyn igår, tack vare mitt inlägg om internationella kvinnodagen. Hade även en hel del mer besökare än vad jag brukar idag, så kände mig lite pressad att uppdatera.
 
Kom hem från jobbet för ungefär 20 minuter sedan. Vi blev klara med vår uppgift och får nu äntligen gå vidare till mer kreativa saker. Nu kommer våra skrivkunskaper sättas på prov på riktigt, och det stimulerar och skrämmer och upphetsar och förintar mitt självförtroende. Å ena sidan så uppfyller jag en dröm jag inte visste att jag hade innan jag ens är 20. Att få skriva professionellt och, på sätt och vis, försörja mig på min talang. Trodde dock alltid att jag skulle ge ut böcker, men att skapa innehåll för en webbsida, vilket faktiskt kolliderar någorlunda med det jag pluggade på gymnasiet, är ju inte så pjåkigt. Det kan ju leda till större grejer.
 
Å andra sidan så är jag rädd att jag inte har den där talangen jag nämnde. Att det visar sig att jag är sämre än vad jag och folket som anställde mig trodde. Men det är en ganska irrationell rädsla som jag inser är absurd av att bara tänka på den. Men jag har aldrig någonsin behövt skriva konstant hela dagarna, varje dag, förutom på min egna fritid då jag pumpade ut material som inte behövde bli godkänd av någon. Det jag skapar kommer nu att läsas av andra och vara en liten del av vad som kommer avgöra företagets framtid. Snacka om press. Men jag är stolt över att få uppleva denna press. Mer än vad mina överflödiga ord kan beskriva.
 
Slutligen så vill jag bara tala om att jag har börjat läsa Kerouacs verk igen, och det är antagligen därför jag uttrycker mig som jag gör just nu. Eller så är det för att jag nyss läste ut The Sign Of Four av Arthur Conan Doyle. Oavsett vad så skyller vi på en död man.
 
 
Kände mig en aning cool igår.
Visade upp mina älsklingar på insta.
 

Kvinnor måste hjälpa kvinnor

Kategori: Allmänt

Idag är det söndag och årets hittills varmaste dag, men innan jag beger mig ut i solen tänkte jag slänga ihop ett inlägg. Ni ser, idag är det ju även internationella kvinnodagen.
 
Förra året så skrev jag om hur kvinnors omständigheter är så dåliga att vi faktiskt förtjänar en dag då vi blir prisade. Att alla män som klagar på att de inte har en egen dag ska öppna sina ögon och inse att varje dag är männens dag. Jag tänkte skriva något liknande i år, eftersom ingenting har förändrats.
 
Det är egentligen hemskt att vi "förtjänar" en egen dag. Det betyder ju bara att resten av året inte är till vår fördel. Jag tänker inte gå in i samma spår som förra året, då jag nämnde allt det dåliga med att vara kvinna i detta samhälle. Jag tänker inte vara lika ordrik i år.
 
Istället tänker jag uppmana alla, inte bara denna soliga söndag, men alla andra dagar på året också, att tänka på alla kvinnor runtom i världen som dödas och våldtas och torteras varje dag och inte har rättvisan på sin sida. Någonsin. Alla kvinnor som får höra att det är deras fel. Att de klär sig provocerande. Att de inte är värt något mer än att bära söner till sina män.
 
Tänk på alla kvinnor som dödas av männen i sina familjer eftersom de inte betedde sig så som de "borde". Tänk på alla flickor som mördas eftersom de ville leva sitt liv. Tänk på alla kvinnor och flickor vars liv föralltid kommer förbli förstörda eftersom vissa män inte kan ta ett nej.
 
Ja, uppmärksamma debatten om att flickor och kvinnor får ha på sig vad de vill; oavsett om det är en magtröja eller en hijab. Uppmärksamma orättvisan när det gäller kvinnors löner. Uppmärksamma alla standarder som kvinnor måste uppnå för att klassas som vackra. Men snälla ni, glöm inte bort att uppmärksamma alla kvinnor världen över vars problem är så mycket större än det ovannämnda.
 
Idag ska vi fira alla kvinnor; både trans-och cis kvonnor. Kvinnor med vaginor och utan. Kvinnor som ser ut som kvinnor och kvinnor som inte gör det. Kvinnor som gillar kvinnor, kvinnor som gillar män, kvinnor som gillar båda, kvinnor som är asexuella, pansexuella, aromantiska. Kvinnor av alla raser. Kvinnor som är rika, fattiga, smala, tjocka, korta, långa, alla möjliga storlekar. Idag ska vi fira kvinnor, och imorgon ska vi också fira kvinnor, och alla andra dagar på året med.
 
Men vi ska även uppmärksamma alla kvinnor som dödas och våldtas och torteras, och vi ska försöka hjälpa dem och inte blunda. För de förtränar också att bli prisade, och inte bara en dag om året.
 
Alla dagar på året.

Weekend

Kategori: Allmänt

Igår var det lördag och den spenderade jag först i Skärholmen med mina föräldrar, sedan bio med Sara och Amanda. Vi såg The Wedding Ringer och asså jag är inte mycket för komedi, men denna var ju bara för underbar! Hur grym som helst! Rekommenderar den starkt! Efteråt mötte vi upp en snubbe som de känner och hans kompisar för att ta några drinkar, och sedan for jag hem.
 
Denna söndag har än så länge spenderats hos lillkusinerna samt en tur till Lidl och City Gross för att handla lite. Kom hem för runt tjugo minuter sedan och väntar ivrigt på lunchen då jag inte har ätit någonting alls idag. Vet inte vad resten av dagen kommer bjuda på, men oavsett vad så har denna helg varit väldigt rolig. Hoppas ni har det grymt ni med!
 
 
Från bowlingen i fredags. 
Från igår.