natassa.blogg.se

poetry is in the streets

One year

Kategori: Allmänt

Idag, den 5:e juni 2015, så är det exakt ett år sedan jag tog studenten. Helt sjukt vad fort tiden går egentligen. Det känns som att det var igår jag gick upp med tuppen för att göra mig iordning. Tänkte skriva lite om hur detta år har varit, vad jag hade hoppats på skulle hända, och vad jag har upplevt.
 
Detta år har verkligen varit en berg och dalbana. Jag spenderade förra sommaren med att vara helt vilsen och praktiskt taget isolerade mig pga att jag inte hade någon aning om vad jag skulle göra i livet. Jag bestämde mig i sista stund för att tacka ja till min plats i kursen musikvetenskap på SU. Det var okej i början, men jag insåg ganska snabbt att detta inte var för mig. För att inte tala om hur mycket ångest jag fick av att gå dit. Så jag hoppade av och spenderade flera månader med att göra praktiskt taget samma sak som under sommaren.
 
Jag reste dock lite. Under sommaren drog jag till Rhodos med min familj, och sedan Korfu med Melina och gänget bara några veckor senare. I september blev det London med mamma, och i december drog jag till Tyskland med Johanna och Lara.
 
Sedan skaffade jag ett skribentjobb i slutet av februari, och livet kändes helt plötsligt mycket bättre. Dock varade det ju inte så länge, men det fanns ingenting jag kunde göra åt det.
 
Jag skrev och läste väldigt mycket under detta året, så det är jag iallafall glad över.
 
Ungefär så såg mitt år ut. Men hur hade jag velat att det skulle se ut? Well, jag ville resa och se världen, vilket jag gjorde, men jag hade hoppats på att få se lite mer. Som tur är så har jag tid denna sommar. Jag ville även uppleva nya saker, vilket jag gjorde. Jag jobbade för första gången på riktigt, fick spendera tre månader med att bara prata engelska på jobbet, jag såg nya ställen, träffade nya människor, men jag önskar att jag hade fått uppleva lite mer. Dock så har jag ju ett helt liv framför mig.
 
Detta år var verkligen helt upp och ner, men för att vara ärlig så skulle jag inte ändra någonting. Jag är så mycket nöjdare med mig själv som människa idag än vad jag var för ett år sedan. Låt oss hoppas att det bara blir bättre från och med nu.