natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Update-o

Kategori: Allmänt

Tjenare! Har lite saker att berätta faktiskt, så jag bestämde mig för att uppdatera. Skriver förresten typ alla ord fel i mina första försök eftersom tanjenterna på datorn jag använder på jobbet sitter annorlunda än på min egna. Oj, jag spoilade visst min stora nyhet.
 
Jag har skaffat ett jobb. Ett skribentjobb faktiskt, där jag skriver på engelska till en webbsida som inte har lanserats än. Det passar ju mig helt perfekt. Började i tisdags, men jobbade inte ordentligt förrän på onsdagen, och sedan dess har jag fått uppleva hur det är att jobba 9-6 flera dagar i veckan. Mitt kontor ligger på Stureplan, och ni fattar inte hur vuxen det känns att skriva så. Jag har ett kontorsjobb i stan. Lilla jag. Livet är rätt så skumt ibland.
 
Idag såg lite annorlunda ut än de tidigare två dagarna. När jag gick ut vid ett för att ta min lunch ringde jag min lillebror, och det visade sig att han och hans tjej och lite folk skulle till Östermalmstorg, så jag for upp till kontoret igen och jobbade i en timme och mötte sedan upp dem. Jobbet bestämde att jag fick ta helg efter min lunch, så det var bara att packa med sig allt och ge sig av.
 
Vi åt på donken och jag drog sedan hem. Har inte gjort så mycket sedan dess. Ska möta upp Sara och Leffe och lite folk för bowling om ca. en timme, så det ska bli trevligt. Är egentligen väldigt trött, men vafan, det är ju fredag!
 
För övrigt så blev jag väldigt ledsen när jag hörde om Leonard Nimoys död för typ en timme sedan. Väldigt sorgligt. You lived long and prospered, Mr Spock.
 
Hoppas alla får en grym helg! Jag ska spendera min med att catcha upp på lite serier och sova haha.
 
 


Otur i mängder

Kategori: Allmänt

Jag gillar verkligen inte februari.
 
Asså i allmänhet är ju denna månad ganska okej. Den medför inte en dyster efterglans som januari gör; efter allt julfirande och så. Den är dock en månad mitt i vintern, och med kalla mars lurandes i hörnet så är det ju inte riktigt en period man ser fram emot. Men just detta år så suger den. Jag ska berätta varför med en jättefin liten lista.
 
1) Vi har försökt sälja vårt hus, och första visningen var den första dagen denna månaden. En väldigt liten mängd folk dök upp. Inte en enda själ kom på den andra visningen.
 
2) Min mormor ramlade och skadade sin fot för lite mer än två veckor sedan.
 
3) Min mamma ramlade veckan efter.
 
4) Jag ramlade i lörsdags. Asså vi ramlade alla tre och skadade oss. Vad är oddsen?
 
5) En bil kraschade in i mina föräldrars bil tidigare i veckan när de var på väg hem. De mår bra, dock. Min mamma fick sig en smäll på näsan, men hon mår bra. Bilen är en annan historia.
 
6) Idag när jag satt på tunnelbanan påväg hem efter en arbetsintervju (som jag för övrigt tror gick väldigt bra), med en snubbes lår gnidanes mot mitt egna (jag är en riktig fegis när det kommer till konfrontationer, så jag försökte bara flytta mig en aning) så ringer min mamma och säger att larmet har gått hemma. Hon ringer sedan upp mig igen när jag har nått min station, och säger att någon har brutit sig in hemma hos oss.
 
Jag struntade totalt i min skadade fot. Jag flög hem snabbare än någonsin. Jag brydde mig inte så mycket om något hade blivit stulet. Jag brydde mig om vår hund och ifall han mådde bra.
 
Hunden mår bra; han är lite skakig bara, vilket är förståndigt. Inget blev stulet. Vi har bara en krossad fönsterruta. Polisen fångade någon som bröt sig in i ett annat hus i området, och det tros att det är samma person som kom till oss. Allt som allt så slutade detta väldigt bra med tanke på omständigheterna. Jag är dock lite upprörd. I nästan 13 år som jag har bott i detta hus så har vi aldrig haft ett inbrott förräns nu. En av våra bilar blev stulen en gång för väldigt längesen, men aldrig ett riktigt inbrott.
 
Jag är dock mest ledsen över att Cavalli, hunden, var tvungen att gå igenom detta helt själv. Ingen var ju hemma hos honom.
 
Om jag inte får det där jobbet jag nämnde tidigare så kastar jag in handduken. Februari suger detta år. Ge mig jobbet så kanske jag tar tillbaka mina ord. Kanske.
 

Råkade visst skriva en roman här

Kategori: Allmänt

Som jag justerar min dåliga hållning där jag sitter på soffan som har blivit mitt hem det senaste halvåret, försöker hopplöst logga in på arbetsförmedlingens hemsida medan jag kollar lite bloggar, och sedan bestämmer mig för att logga in på min egna blogg bara för att skriva helt fel lösenord de första två försöken; då inser jag att jag inte har uppdaterat på evigheter.
 
Hej, hur är det? Kikar någon ynka själ ens in här längre? Har ju liksom inte skrivit sen juletid, och det är februari nu. Oh well. Mitt liv är så tråkigt att jag inte känner för att skriva om det förrän jag har samlat på mig lite äventyr att dela med mig av.
 
Såhär ligger det till. Jag har gift mig, blivit gravid, släppt en bok, köpt ett hus, samt skaffat körkort, och allt det här samtidigt som jag har besegrat racism och sexism! Eller inte, men det skulla vara en bra story att berätta, eller hur?
 
Allt är precis likadant som innan. När det kommer till kritan så har endast min vilja att skaffa ett jobb ökat. Allt annat är rätt identiskt till hur saker och ting såg ut förra året. Åh juste! Nytt år. Nya möjligheter. Nytt jag! Eller nått. Jag gick på grekisk fest med Alexandra, Elin och Annie på nyår. Har faktiskt gått ut med dem rätt ofta den senaste tiden. Eller ja, ofta för att vara en sådan hemma-älskande, personifierad version av isolering, det vill säga.
 
Har träffat mina gymnasiekompisar. Det var första gången vi alla var tillsammans sedan studenten. Skumt. Man kan gå från att träffas varje dag till att knappt ses. Livet är ett mysterium ibland.
 
Har läst mycket. Började läsa den första boken i Sagan Om Ringen serien. Den är bra, men jag föredrar faktiskt The Hobbit. På tal om The Hobbit så har jag blivit helt och hållet besatt. Jag måste ju alltid vara besatt av något. Varför försöka ta sig någonstans i livet när man kan prata om sina serier, filmer eller böcker non-stop liksom?
 
Har kollat om på tv-serien Sherlock och dör lite när jag tänker på att säsong 4 är mer än utom räckhåll. Den är näst intill oexisterande. Har även skrivit en hel del, men inget som jag kan publicera och få pengar och berömmelse utav eftersom karaktärerna tekniskt sett inte är mina.
 
Har köpt en ny laptop. Det behövdes. Har städat rummet. Det behövdes. Letar jobb. Det behövs. Ett jobb skulle sitta väldigt bra just nu faktiskt. Då kan jag fokusera på något ett tag, trots att jag antagligen kommer dö av ångest. Vill bara skapa en illusion av att jag har något slags grepp om mitt liv; både för att andra ska hålla sina munnar stängda och för att jag ska kunna slappna av i någon minut. Det behövs.
 
Har kommit fram till slutsatsen att vuxenlivet inte passar mig, så jag tror jag avgår och går tillbaka till grundskolan. Jag kanske kan bli lärare? Nä, jag gillar inte barn nog för att palla. Ska återgå till att försöka logga in på arbetsförmedlingens förbannade hemsida. Idag kanske är dagen jag gör något utav mitt liv.
 
Eller så undviker jag all slags ansvar. Jag har ju blivit en expert på det. Vi hörs!