natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Traveling

Kategori: Allmänt

Idag är en sådan dag då jag saknar att vara utomlands, så här får ni lite bilder från resor genom åren.

Hälsade på min babe i Tyskland våren 2013.
Tyskland
Kreta 2013
Kreta with mah uncle
Rhodos med familjen sommaren 2014. 
Rhodos
Korfu med Melina och gänget sommaren 2014. 
Korfu
London med mami hösten 2014. 
London

Vill åka utomlands nu. 

Rädslor och demoner

Kategori: Allmänt

Känner att det var en evighet sedan jag uppdaterade denna blogg. Anledningen? Jo, jag skapade ju en annan blogg som jag håller på engelska, och trots att jag har skrivit ganska minimalt på den också, så har jag nog prioriterat den en aning mer.
 
Denna blogg innehåller så många olika känslor. Jag har haft den i ungefär ett och ett halvt år, och jag vet att månaderna efter att jag skaffade den var en utav den mest känslokrävande tiden under gymnasiets gång för mig. Varför? Det är för personligt för att nämna. Framförallt eftersom endast ett fåtal personer i mitt liv känner till anledningen.
 
Jag har hoppat av universitetet förresten. Eller aa, kursen jag gick på. Det var för känslokrävande den med. Jag hade så mycket ångest under de få veckor jag gick; ångest som verkar bli mer och mer konstant på sista tiden. Jag fick helt enkelt nog av att känna så här.
 
Jag har pratat med min mamma. Eller rättare sagt så har min mamma pratat med mig. Hon tycker att jag behöver skaffa hjälp. Jag vet att jag måste det, men att höra orden "du behöver hjälp" är det läskigaste jag någonsin har varit med om. Nästan värre än ångesten själv. Dock så varade inte rädslan så länge. Bara två sekunder typ. Ångesten kanske är värre ändå.
 
Hon sa att jag måste skaffa hjälp med min sociala fobi, men jag vet att ångesten och den går hand i hand. Jag vet inte vilket som kom först. Var det depressionen som jag inte ens är säker är depression? Jag vet inte. Jag vet ingenting längre.
 
Jag har varit hemma i väldigt många veckor nu. Jag lämnar endast huset på helger när jag ska jobba på Knatteskutt. Det har gjort att jag inte har känt någon ångest eller liknande på ett tag. Det gör så att jag blir ännu räddare för att lämna huset. Jag mår rätt så bra på helger eftersom jag vet precis hur de kommer att se ut. Men att lämna huset för något annat? Det gör mig livrädd just nu. Att stänga in sig är det värsta man kan göra i dessa situationer. Jag är rädd att alla känslor kommer överväldiga mig i slutändan.
 
Med detta sagt så kan jag ju erkänna med en gång att jag inte planerar att upphöra min isolation från världen. Det är lättare att gömma sig under täcket än att möta alla rädslor och demoner utanför dörren.