natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Att vara social är inte min grej

Kategori: Allmänt

Jag är ingen utemänniska av något slag. Jag föredrar en filmkväll med mig själv istället för en utekväll med tjejerna. Jag skriver hellre historier en hel lördag än går ut och hittar på något. Självklart finns det undantag. Ibland kan det vara skönt med lite festande, en dag full av shopping, eller någon promenad med en god vän. Men allt det gör mig utmattad. Jag vet inte vad det är. Jag blir så jävla trött när jag umgås med folk. Man kan väl säga att jag blir sliten av att vara social.
 
Det suger. Jag skulle jättegärna vilja vara en äventyrs människa som aldrig säger nej till att testa något nytt. Jag vill gå på olika sorters museum, sitta i ett bibliotek, resa, se världen. Men det finns något som håller mig tillbaka. Min sociala fobi? Kanske. Det är nog en huvudanledning. Jag vill inte vara trött efter att jag har hängt med kompisar. Då vet jag att jag kommer tveka nästa gång vi ska träffas, för jag vet att jag kommer vara utmattad efteråt.
 
Jag sitter fast i min isolerade komfortzon, och det är oerhört svårt att ta sig loss. Jag behöver tid för mig själv varje dag, annars blir jag grinig. Fast det kanske är bra att umgås med sig själv lite, men jag umgås med mig själv konstant. Andra människor är bara bakgrundskaraktärer i mitt liv.
 
Jag vill ha medspelare. Folk jag kan träffa utan några bekymmer. Det är ju inte deras fel. Det är mitt. Mitt sinnes fel. Dumma sinne. Var smart istället för tillbakadragen.
 
Om man skulle summera mig med tre beskrivningar, så skulle de vara "ensamvarg", "känner sig instängd ofta" och "rädd för omgivningen". Fuck this. Fuck social fobi. Fuck vad fan det nu är som håller mig tillbaka. Fuck that. Jag orkar inte att inte orka med saker längre. Såhär skulle det fan inte ha blivit enligt mitt tioåriga jag.
 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag var jag i Skärholmen med familjen. Jag fick med mig en potential studentklänning och min lillebror kollade på kostym till balen. Asså tiden går så fort?!?! Det känns som det var igår jag köpte min balklänning.

He's taken, girls. Sorry.
Brorsan agerar klädhängare hahaha

Babes

Kategori: Musik

 
Jag kommer ihåg hur mycket jag ville att dessa sex skulle göra en låt tillsammans, och så en dag kom denna ut. Asså minnen <3
 

Jag mår bra igen

Kategori: Allmänt


R.I.P.

Kategori: Musik

 
I count the empty bottles upon the bar
But I give up, I can't count that far
And the lights in this place
Are too dim to see
They're kickin' me out
It's a quarter past three
 
They tell me you're all I've got
I just need these dreams to stop
You can keep the necklace that I gave to you
I'll keep the shitty tattoos
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Trots att jag avslutade gårdagens inlägg med att säga att jag mådde bättre, så kom tyvärr stressen och ångesten tillbaka under kvällen. Nu mår jag bra, dock. Tror jag var lite trött igår också. I alla fall; ibland älskar jag verkligen morgnar. Speciellt om jag inte har något att göra på ett tag. Jag vaknade tidigare än planerat, så nu är det tre timmar kvar tills jag ska dra hemifrån, så jag sitter i pyjamas med en kopp kaffe och bara surfar runt lite på nätet, precis som jag brukar göra på helger. Det är så avslappnande. Jag älskar att bara sitta och inte göra något speciellt.
 
Jag har läxförhör i media idag. Pappa hjälpte mig genom att förhöra mig igår. Det är typ så jag lär mig bäst. Måste plugga lite till, men det ska jag göra senare. Hoppas det går bra. Är så trött på att sänka mig i alla ämnen bara för att jag är så jävla skoltrött.
 
Måste spendera hela denna fredagseftermiddag med att plugga och göra läxor så att jag slipper göra alldeles för mycket i helgen. Åh, det är helg snart. Äntligen.
 
 
Mitt liv.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Denna dag började bra, blev skitdålig, och avslutades bra. Var hos mammas jobbarkompis och hade det trevligt. Sen har jag ju grymma vänner som fick mig på bättre humör under dagen. Tyvärr så har jag läxförhör imorn, så jag måste se till att plugga lite, men jag är i alla fall inte gråtfärdig som jag var under majoriteten av dagen.Future

Kategori: Allmänt

Det gör så jävla ont att behöva ändra planer man har haft i flera år. Jag skulle flytta till New York ett år efter att jag gick ut gymnasiet och plugga musik/teater på NYU och bo med Melina i en liten lägenhet och ha det så jävla bra. Men jag har såklart inte råd med det, så det får bli att plugga i Stockholm istället. Jag kommer väl aldrig härifrån. Aj, mitt hjärta.
 
Det blir visst inte vi två i New York City ändå.
 

I don't really care who you came with

Kategori: Musik

 

Tisdag

Kategori: Allmänt

What's up!
 
Stannade hemma igår på grund av smärtan i magen. Spenderade dagen med att plugga och göra läxor och vara jävligt produktiv, så det känns ju rätt bra. Denna dag var bra även den. Hade prov och redovisning, och jag tror det gick helt okej på båda. Nu är jag hemma och ska precis kolla på säsongsfinalen av Teen Wolf. Jag är inte redo...
 
Senare ska vi till mormor och morfar och äta, så det ska bli trevligt. Nej, nu måste jag kolla på serien innan jag spricker. Ciao!

Måndag

Kategori: Allmänt

Asså...

Hade så jäkla ont i magen inatt så att jag knappt fick någon sömn, så nu är jag utmattad, och gissa vad? Jag har fortfarande ont.

Vette fan om det blir någon skola idag. Kanske ska försöka äta något och se om det hjälper. Hoppas alla får en grym dag!

Från i lördags.

Från flicka till en yngre version av en kvinna

Kategori: Allmänt

Jag läste nyligen boken The Boy in the Striped Pyjamas och sitter just nu och kollar på filmen. Den fick mig att tänka till. Huvudpersonen har en äldre syster i 12 årsåldern som precis har börjat lämna barndomen och försöker bete sig mer vuxet. Den tiden asså. Egentligen är det en av de mest magiska tider i någons liv. Visst, de flesta försöker växa upp för tidigt, och det är rätt tragiskt hur plötsligt man kan lämna barndomen bakom sig, men det är även en tid då allting blir annorlunda för en. Jag blir arg när jag ser 12 åringar gå runt i smink med en ölburk i handen, men jag var inte så annorlunda själv. Förutom öl delen, da. Jag drack inte.
 
Jag började sminka mig när jag var 12. Det var endast lite rosa ögonskugga och mascara då och då, men det är ett stort steg egentligen. Jag höll på att gå från barn till tonåring.
 
Jag gav bort nästan alla mina leksaker när jag var 11, trots att jag fortfarande lekte med dem. Jag ville väl bli stor.
 
Jag kommer verkligen ihåg den tiden. Hur jag började shoppa med min kompis. Hur jag började bry mig om hur jag såg ut. Det var tragiskt och magiskt på samma gång. Idag kan jag gå runt utan smink utan att känna mig naken. Det kunde jag inte när jag var 13. Det var inte foundation och puder för min del. Det var en massa svart kajal som var min standardlook. Jag sminkade mig varje dag i sjuan, vilket säkert är en anledning till varför jag gör det så sällan nu. Jag tröttnade väl på själva processen.
 
Jag är verkligen inte samma människa som jag var när jag var 12, men redan då så var jag mogen. Jag ville väl att folk skulle börja se mig som den åldern jag var mentalt.
 
 
Jag har så lite bilder från den tiden, men jag trooor att jag var 13 här. I alla fall högst 14.
 

Två kulturer kolliderar

Kategori: Allmänt

Det är svårt att växa upp i blandade kulturer. Jag känner mig som en grek i Sverige och som en svensk i Grekland. Jag hör aldrig riktigt hemma. Jag talar svenska bättre än grekiska, trots att det är mitt modersmål. Jag lär mig hellre om grekisk historia än svensk då det är mitt egentliga hemland som jag aldrig har levt i, bara besökt. Jag försvarar greker till min död i Sverige och slår ner folk som säger ett ont ord om Sverige i Grekland. Inte bokstavligt talat, såklart.
 
Det är en kamp att vara utländsk. Folk pratar om att invandrarna borde gå tillbaka till sina länder, och allt jag kan tänka på är mina mor och farföräldrar som kom hit för att få ett bättre liv. Folk i min närhet kan snacka skit om utlänningar och fullkomligt glömma bort att jag inte är helsvensk. Du är ju född här, Natassa. Du talar ren svenska. Du är svensk.
 
Jag är grek. Eller en svensk grek, som jag brukar kalla mig. Jag är en grek som växte upp i ett grekiskt hem i ett land som inte var grekiskt. Grekland är endast en semesterort i detta land. För mig är det en plats jag skulle ha kunnat kalla hem om saker hade sett annorlunda ut. Sverige är mitt hem. Eller? Sverige kanske bara är landet jag växte upp i. Grekland är landet jag spenderade varje sommar i. Vilket land tillhör jag? Jag vet inte. Det känns som att jag inte hör hemma i något utav dem. Jag bor fortfarande med mina föräldrar. Det är en självklarhet att jag bor i Sverige just nu, men ända sedan jag var liten och suttit mig ner för att tänka på hur min framtid skulle kunna se ut, så har jag aldrig befunnit mig i Sverige. När jag var yngre trodde jag att jag skulle flytta till Grekland. Nu vet jag att det aldrig kommer ske. Det är en helt annan kultur. Jag har aldrig upplevt en grekisk kultur utanför hemmet, så jag skulle aldrig ha klarat mig där.
 
De senaste åren har jag sett mig själv i New York City; en plats som många säger att jag aldrig kommer nå. Jag har aldrig varit där. Jag kanske inte alls kommer tycka om det, men tills jag har besökt den staden så ska jag forstätta att drömma om den. Någon som inte känner sig hemma i något av sina hemländer måste börja leta efter en fristad någon annanstand. Som sagt, att vara utländsk är svårt. Jag kommer ju att vara utländs i USA också till en början.
 
Jag kommer att vara utländsk tills jag har hittat en plats jag kan kalla mitt sanna hem.
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Efter åtta timmars sömn klev jag upp, tog en snabb dusch, fixade kaffe och frukost till mina föräldrar samt tog ut hunden. Sedan satte jag mig ner och lyssnade på typ varenda Disney låt som finns. Sååå bra! Var även i Skärholmen och shoppade lite med los padres. Fick med mig ett linne, ett halsband och en ring. Var även där igår och då blev det en trenchcoat och en snygg blus. Har letat efter en trenchcoat och lite nya smycket väldigt länge, så detta känns ju helt fantastiskt.
 
Solen skiner och jag får lust att bara gå ut igen, men det är snart lunchdags, och efter det måste jag sätta mig ner och påbörja en massa uppsatser samt svara på instuderingsfrågor. Har typ prov och läxor i allt de kommande veckorna, och eftersom jag har haft ganska mycket tid att göra vissa av uppsatserna så känner jag att jag borde börja nu så att jag inte sitter dagen innan och svär för mig själv medan fingrarna flyger över tangentbordet. Det är ju så typiskt mig.
 
Förresten så öppnade ju Bubbleroom i Skärholmen idag och gode gud vad mycket folk det var. Kön var gigantisk! Trots att den affären var anledningen till att vi åkte dit idag så höll vi oss borta. Det var illa nog i alla andra affärer. Tänk att stå i kö för att få bli insläppt.
 
Här kommer en del av det jag köpte.
 
Jag tror i alla fall att det var denna jag köpte haha.
 

El Dorado på ett fat

Kategori: Musik

 
Asså den här filmen <3
 

Den nya klassdebatten

Kategori: Allmänt

Här kommer ett pm jag skrev för skolan. Den handlar om klassystem och ifall det fortfarande syns och spelar roll i dagens samhälle.
 

Sverige är ett land som alltid har varit uppbyggt av klassystem. Hur långt tillbaka i historien vi än går så har detta varit tydligt och fastställt. Förr i tiden betydde det att de rika låg i bubbelbad och blev serverade mat från silverfat, medan de med mindre pengar slet som djur för att överleva. Har klasskillnader lika stor betydelse idag som det gjorde då? Thomas Lerner (DN) berör detta i en artikel om en ung kvinna som märkte av klasskillnaderna när hon började på konstskola, medan Michael Ekman (Svenska Dagbladet) skriver om en författare som fick känna på hur det var att falla ner till botten.

Thomas Lerner (DN) skriver om 24-åriga Hanna Adenbäck som länge inte riktigt tyckte att hon tillhörde någon speciell klass. Hon passade varken in i förorten hon växte upp i eller konstskolan hon sedan började i, men det var i just den nya skolan som hon såg klasskillnaderna tydligare. Hon kände en kulturell och social fattigdom jämfört med de andra eleverna. Faktumet att Hanna tidigare inte känt sig som en del av någon speciell klass kan bidra till teorin att Sveriges klassystem inte är lika uttrycklig som den var förr, men att den definitivt fortfarande är där. Lerner skriver att Hanna idag tänker att klasstillhörighet inte längre handlar om bara pengar, utan om helt andra saker. Vart man hänger på fritiden, vart man äter, vart man åker på semester och så vidare. En enda strandbild upplagd på någon social media med över tusen ”gillningar” kan leda till spekulationer som inte uppkom för 20 år sedan. Eftersom man kan steka i värmen på Kanarieöarna i mitten av december så tillhör man uppenbarligen en mycket högre klass än de som är kvar hemma i Sverige.

Hanna Adenbäck säger även att klass för henne är lika delar materiella och kulturella tillgångar, men även att känslan av att passa in eller inte är avgörande för vilket klass man tycker sig vara en del av. Ifall ens föräldrar sysslar med något som är populärt i en viss klass så kan det vara lättare att känna sig delaktig.

Michael Ekman (Svenska Dagbladet) skriver om författaren Kristian Lundbergs självbiografi vid namn Yarden där han berättar om en period då han råkade ut för ekonomiska svårigheter. Lundberg tvingas jobba som timanställd på ett bemanningsbolag i Malmö hamn, vilket enligt honom är arbetslivets absoluta botten. Detta är dock inte första gången som Lundberg jobbade där. Han var yngre och smidigare då, vilket gjorde att han andra gången långsamt steg ned i ett iskallt inferno när han försökte anpassa sig till den hårda arbetsmiljön i sina äldre dagar.

Kristian Lundberg skriver om mobbningen som förekom under hans tid där, men även om vänskap och gemenskap. Han försöker visa hur bräcklig skyddsnätet för en människa som kommer från samhällets botten kan vara, men även om möjligheten att visa varandra godhet och ta hand om varandra.

Det har alltid varit svårt för folk från en klass att övergå till en annan, oavsett vilken tid det handlar om. De som plötsligt går från en medellön till miljoner kan hur lätt som helst falla tillbaka då de inte ”passar in”. Det är likadant med de som förlorar en massa pengar och blir av med sin rika image.

Eftersom människor från alla världens hörn kan stöta på varandra i en mataffär eller liknande så har dagens samhälle lättare att acceptera folk från olika klasser. De har inget annat val. Självklart förekommer det mörka blickar och viskningar, kanske till och med slagsmål, men jämfört med förr i tiden så har vi kommit en bit. Varken Hanna Adenbäck eller Kristian Lundberg blev alltför utstötta då de råkade ut för folk av ”högre klass”. Förut så skulle de ha blivit spottade i ansiktet. Men just eftersom så mycket blandade människor kan gå i samma skolklass så märker man av klassystemet mycket oftare. Inte lättare, utan bara oftare. Ens bästa vän kanske bor i en etta med fem syskon medan man själv bor i en villa med ett syskon. Eleverna kanske har en slags gemenskap i klassrummet, men när det väl ringer ut så blir det tydligt vem som tillhör vad beroende på vilket håll man går åt. Någon går mot lägenheterna nära centrum, någon annan går ner mot villaområdet vid vattnet.

När man talar om arbete och möjligheter så har klasskillnader inte lika stor betydelse som förr. Tråkigt nog så kanske man inte får ett jobb på grund av vilken etnicitet man har, vilket kan bidra till antaganden om vilken klass man tillhör, men det är definitivt ett framsteg att åtminstone alla kan försöka. I dagens samhälle så spelar kunskap en stor roll. Ifall du vet vad du gör spelar din bakgrund ingen roll. Idag kan alla försöka nå toppen.

Referenser:

Thomas Lerner (DN)

Michael Ekman (Svenska Dagbladet)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Tja! Skolan bestod av endast en lektion, så nu sitter jag hemma med en kopp kaffe och ska alldeles strax kolla på Glee. Asså dessa serier förstör mig. Gårdagens Teen Wolf avsnitt ska vi inte tala om. Ouch. Hoppas verkligen säsongfinalen lindrar mitt brustna hjärta. På tal om säsongfinaler så tog ju Pretty Little Liars slut för denna vår också. Snart har jag kommit ikapp i Shameless som även den kommer ta slut om några veckor, White Collar är slut för länge sedan... Det är tur att jag fortfarande är efter i Supernatural och Gossip Girl.

Okej, nog om det. Ingen bryr väl sig ändå höhö. Ska plugga till ett engelska prov efteråt samt påbörja ett pm i svenska. Har skjutit upp typ allt som har med skolan att göra, så nu är det dags att sätta fart. Ha det grymt allihopa (dvs de cirka 5 personerna som besöker min blogg dagligen, mig själv inkluderad).

Bild från i fredags innan vädret började pms:a.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Borde egentligen göra tusen andra grejer, men har istället spenderat eftermiddagen med att kolla på serier. Får ta tag i saker imorgon. Nu ska jag läsa lite.


Tips

Kategori: Tips

Här kommer några tips och råd om lite allt möjligt:
 
 • Schamponera håret två gånger när du duschar. Första gången så blandar du bara ihop smutsen och oljorna. Andra gången så tvättar du ur allt.
   
 • Spruta parfym/body splash innan du smörjer in dig. Doften fastnar mer då.
   
 • Fila ner dina naglar istället för att klippa dem. De blir starkare så.
   
 • Ifall du vill skriva en bok eller något annat större verk så hjälper det att skriva lite varje dag, oavsett vad det är du skriver.
   
   

Sunday

Kategori: Allmänt

Idag har jag shoppat med Leffe. Fick med mig lite grejer som jag är väldigt uppspelt över. Har även gjort lite läxor och kollat sönder på serien Shameless. Har snart kommit ikapp och jag är inte redo. Gah, måste kolla vidare nu. Ciao!

Gatsby phone case yo

Relatable

Kategori: Allmänt

Vem gillar inte serier? Serier makes the world go around. Jag kollar på så mycket serier att jag har tappat räkningen och mitt sociala liv. Jag kan dock aldrig bestämma mig för vilken som är min favorit. Det går liksom i perioder.
 
Men jag har favoritkaraktärer, och jag har hört att man brukar kunna identifiera sig i sina favoriter, så here we go. Hur mycket kan jag relatera till dessa karaktärer?
 
1. Dean Winchester (Supernatural)
 
 
Jag kan se mig själv i Deans krig mot sig själv. Ja, det är tragiskt och shit, men jag kan seriöst relatera till hur han kämpar med att bevisa för andra och sig själv att han är värd något. Och han visar sällan sina känslor. Jag är typ en kvinnlig version av honom.
 
2. Blaine Anderson (Glee)
 
 
Blaine behöver skrika för att bli hörd. Han håller sina känslor inom sig. Ganska lik Dean, men väldigt annorlunda. Är nästan lite desperat för kärlek. Mitt alter ego.
 
3. Fiona Gallagher (Shameless)
 
 
Fiona skulle ge upp sitt liv för hennes syskons skull. Är van att lägga sina egna behov vid sidan. Inte för att jag måste strunta i mina behov för att ta hand om min lillebror, men jag skulle ha gjort det ifall det var nödvändigt.
 
4. Nathan Young (Misfits)
 
 
En skojare som döljer sina riktiga känslor. Haha asså...
 
5. Blair Waldorf (Gossip Girl)
 
 
Kämpar för att få saker så som hon vill. Ger inte upp.
 
6. Neal Caffrey (White Collar)
 
 
En kriminell skojare som sällan visar sina känslor. Dock kan vi hoppa över den kriminella delen när det kommer till mig.
 
7. Stiles Stilinski (Teen Wolf)
 
 
Men asså gissa tre gånger vad jag kan relatera till.
 
Orkar inte med mig själv.

Memories

Kategori: Musik

 
Asså vem lyssnade inte på Akon i mellanstadiet? Ni vet när man precis hade fått sin första mobil och trodde man var så jävla cool och alla skickade låtar till varandra via bluetooth haha. Här är en av låtarna jag brukade spela sönder. Det var även första gången jag hörde Eminem. Minnen <3
 

Jag måste sluta ljuga för mig själv

Kategori: Allmänt

Varning: Prat om sex, sexuella läggningar, personliga erfarenheter och tankar. Mamma, pappa, ta detta med en nypa salt.
 
Ända sedan jag fick reda på vad sex var så har det alltid gjort mig obekväm. Visst, jag har pratat om det, dragit sexuella skämt, sagt att jag gärna skulle vilja ligga med what's-their-name, men jag har aldrig riktigt velat ha det. Själva idén känns obehaglig. Men jag trodde att det antagligen skulle släppa när jag väl träffade någon. Tanken på att hångla med någon lät så jävla bra i mitt huvud, men när jag väl gjorde det så tyckte jag bara det var skumt. "Nehe, detta var inte så kul." Sen kom jag fram till att antingen så var snubben dålig eller så var jag bara nybörjare. Move on.
 
Några fler engångsstrul senare (don't judge) och jag kände fortfarande likadant. Trodde seriöst att det skulle kännas bättre. Vad händer?
 
Sex intresserar mig inte. Bara typ scener på tv. Såna där brutalt fejkade underkläderna-sitter-fortfarande-på sekvenser och gay sex är ju inte så pjåkigt och jag var redo att gå ut och hitta mitt livs kärlek. Jag har stött bort så många killar eftersom jag var rädd att de skulle be om sex. Och visst, om jag inte litar på att de ska ta ett nej så är det inte värt det. Men nu börjar jag på riktigt bli lite orolig över min brist på libido.
 
Det var ett par år sedan jag stötte på begreppet asexuell, d.v.s. att man inte känner någon sexuell attraktion till någon, eller att man helt enkelt har lågt eller frånvarande intresse för att ha sex. Gud, vad jag känner igen mig.
 
Dock betyder inte asexualitet att man aldrig kommer ha sex. Med rätt person så kan känslorna dyka upp. Men seriöst, det tog mig år innan jag fann något som jag kunde identifiera mig med en aning. Är det inte skolans jobb att lära ut såna saker?
 
Jag säger inte att jag är asexuell. Jag kanske bara är sen i just det området. Egentligen gillar jag inte att stämpla mig som något. Hetero, bi, asexuell. Whatever liksom. En dag kanske jag hittar någon. Eller kanske inte. Bara jag är lycklig. Jag borde inte ha ångest över att jag inte vill ha sex. Jag borde inte bli dömd.

Young Volcanoes

Kategori: Musik

 

Sunshine and books

Kategori: Allmänt

Har spenderat denna helg lite här och var med mina föräldrar, men mest så har jag haft nyllet nertryckt i boken Paper Towns av John Green som jag blev klar med för några timmar sedan. Så jävla bra. Jag är nästan lite ledsen att det är över. Jag kan aldrig läsa den för första gången igen. Rätt så tragiskt.

Förövrigt så har vädret varit fantastiskt de senaste dagarna. Känns lite skumt då det bara är början av mars. Hoppas det håller i sig.


Att vara kvinna

Kategori: Allmänt

Varning: Denna text kan vara triggande.
 
Idag är den internationella kvinnodagen. Vissa kanske tycker att det är orättvist att folk av det kvinnliga könet får en egen dag. Vart är vår dag skriker männen. Varför får inte vi en dag där vi får respekt och uppmärksamhet världen över? Kanske för att det är er vardag. För kvinnor händer det en gång om året.
 
Hur är det att vara kvinna egentligen? Lever vi på våra privilegier att säga att vi har mensvärk för att skippa idrotten? Är vi elaka mot killar och använder oss av ursäkten att de har det bättre än oss? Vissa kanske gör det, men nu ska jag berätta hur livet ser ut för en kvinna.
 
En kvinna har, ända sedan barnsben, fått höra att hon en dag ska gifta sig och ta hand om sin man och sina barn. Hon ska sköta hushållsarbetet samtidigt som hon ska passa upp på sin mans varje önskan. Det enda folk har sagt till henne sedan hon föddes är att hon måste börja göra sysslor och lära sig laga mat, medan hennes yngre broder står bredvid med en kastrull i handen och vill lära sig, men inte har något behov av att lära sig, så för honom blir det en hobby medan systern har ett måste. Hon vägrar. Hon är en styggelse.
 
Att vara kvinna innebär att alltid vara den som måste hämta något till någon äldre, trots att det finns fem killar i samma ålder sittandes vid ens sida. Att vara kvinna innebär att inte sitta med öppna ben eftersom det inte är feminint. Att inte öka för mycket i vikt eftersom utseendet spelar störts roll.
 
Använd smink, men inte för mycket. Ha inte vågade kläder för då blir man kallad för hora. Ha sex, men berätta inte för någon för då är man en hora. Säg inte nej ifall en kille ber om sex för då är du en kallhjärtad hora. Prata aldrig emot. För då är du en hora.
 
Att vara kvinna innebär att alltid vara på sin vakt, dag som natt. Att alltid titta över axeln för att vara säker på att ingen står och lurar i mörkret. Att få uthärda främlingars händer på sig offentligt på en fullproppad tunnelbana. Att inte våga säga till på grund av rädslan att någon ska skylla på ens val av kläder.
 
Att inte få hjälp av polisen eftersom det var ens egna fel.
 
Att vara kvinna innebär att ens åsikt inte är bra nog eftersom det inte var en man som sa det. Att få mindre lön och möjligheter. Att bli hånade när man nämner orättvisorna.
 
Att vara kvinna innebär att be sina kvinnliga vänner att inte våldta en när man är för full, eftersom det är en inbyggd försvarsmekanism att säga det, oavsett vem man riktar det till.
 
Att vara kvinna är att leva under ordet sexism.
 
Att vara kvinna är något som män aldrig kommer förstå eftersom de aldrig har fått uppleva det.
 
Att vara kvinna är att få en dag dedikerad till en eftersom man inte får någon respekt under resten av året.
 

Kill your darlings

Kategori: Filmer

Jag såg nyss filmen Kill Your Darlings som kom ut förra året, men nyligen gick att hitta online. Jag har velat se den länge, mest för att Daniel Radcliffe har huvudrollen, men även för att den verkade intressant. För att hålla det kort så handlar den om händelserna som utspelade sig under poeten Allen Ginsbergs tid på Columbia University.
 
Jag rekommenderar den starkt ifall du gillar "lugnare" filmer som tar upp lite mer filosofiska frågor och livsmeningar, och framför allt om du är intresserad av Allen Ginsberg. Detta är andra filmen jag ser om denne mans liv (Howl heter den andra) och trots att jag inte riktigt är en människa som alltid förstår mig på poesi, så tror jag nog att jag någon dag, ifall jag har vägarna förbi något bibliotek, letar upp ett exemplar av Ginsbergs verk. Han har fångat mitt intresse.
 
Bra film. Intressant man. Och vi får ju inte glömma dem homosexuella dragen. Mina svagheter.
 
 

Holy shit

Kategori: Musik

 
Kerry Ellis sjunger låten Defying Gravity från musikalen Wicked och herre gud vad grym hon är. Denna låt är fan svår att sjunga, så props to her. Den är även producerad av Brian May från Queen, så det är ju inte lite coolt.
 

Morning

Kategori: Allmänt


I need more dreams

Kategori: Allmänt


I cried tears you'll never see
So fuck you, you can go cry me an ocean
And leave me be

Onsdag

Kategori: Allmänt

Vad som började som en sjukt onödig dag avslutades med en Subway macka i handen sittandes på Max med trevligt sällskap. Haha fan va fult det lät, men så är det. Nu ska jag sova. Börjar tidigt imorn så behöver vila upp mig. Godnatt!


Jakten efter det förlorade förnuftet

Kategori: Allmänt

Om en kille ligger mycket är han en legend. Om en tjej ligger mycket är hon en hora. Hur ofta har man inte fått höra det? Såklart handlar det bara om heterosexuella cispersoner, d.v.s. en kille med en penis ligger med en massa tjejer och en tjej med en vagina ligger med en massa killar. Grejen är att man blir dömd olika för samma handling beroende på vilket kön man är. Det låter ju inte helt rätt. Jag ska bryta ner det för er.
 
Sexism har alltid funnits i vårat samhälle, vare sig vi vill erkänna det eller inte. Världen verkar vara beroende av sexism; som om den skulle gå under ifall en kvinna satt på tronen. Män har ett slags behov av att alltid vara den som har saker under kontroll. Självklart gäller inte detta för alla män, om ni nu skulle vara trångsynta nog att tolka mina ord på det sättet. Saken är den att kvinnor knappt får bestämma och styra över någonting alls, så när de väl hittar ett område där de kan linda män runt sina fingrar så blir det helt plötsligt fel att ha sex med flera personer. Det är praktiskt taget vad denna syn yttrar.
 
Kvinnor får ha sex med hur många personer de vill. Så länge som båda parterna samtycker så är vad de gör i sovrummet eller badrummet eller köket deras ensak. Ingen har rätt att lägga sig i. Du som sitter med dina polare och uttrycker din avsmak för hela grejen; det gäller dig också.
 
Det är inte ofta jag får se en film eller serie som uppvisar mäns och kvinnors sexualitet jämnt. Och när man väl, förvånande nog, hittar något sånt så slänger någon karaktär ur sig de där förbaskade orden. "Hon är en slampa." Jag har aldrig någonsin hört något liknande ord bli riktat åt en individ av det manliga könet. Är det skribenten som är sexistisk eller försöker den bara visa hur jävla orättvis världen är? Varför ska en kvinna få skit för att hon har lika mycket sex som en man? Är det för att hon får i sig istället för att stoppa in den? Då har jag en sak att säga er; det är så saker går till. Om en person med en vagina måste försvara sig för att den inte har en dildo fastklistrad mellan benen, då borde vissa människor ta ett steg ner och fråga sig själva när denna ras släppte förnuft och började jaga efter vanvett.

Nya tag, nya mål

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på vad jag ska använda som inspiration för att motivera mig till att träna.
 
TRÄNA SÅ ATT JAG EN DAG KAN DANSA PÅ EN BROADWAY SCEN.
 
Att jag inte tänkt på det tidigare. Det är ju helt perfekt.
 
Jag ska bli en Newsie en dag.
 

Break

Kategori: Allmänt

Lovet är slut, men jag hade studieskulder (hahaha studiedag ska det stå såklart, men jag måste fan behålla detta vackra fel min mobil skapade) idag, så det blev en dags extra ledighet för mig. Har inte gjort så mycket under veckan, vilket är skönt. Jag har ett behov av att alltid försöka göra saker under lov bara för att det förväntas av mig, men jag blir bara utmattad av en sådan inställning, så nu spenderade jag min tid så som jag vill. Har kollat på serier, skrivit, varit på fest, och umgåtts med Leffe i stan, Hornstull, Skärholmen, i biografen, hos honom och hos mig. Här kommer lite bilder!

 


Presidentens dotter kommer ut

Kategori: Allmänt

Ugandas president, Yoweri Museveni, skrev nyligen under en anti-gay lag. Nu träder hans dotter fram och berättar att hon är lesbisk.
 
Diana Kamuntu gjorde sitt avslöjande när hon gästade en radio show och chockade mer än bara radioprataren. Hon ska ha sagt att hon har vetat om detta sedan hon var en liten flicka, och trots att hon älskar sin far väldigt mycket så håller hon inte med den nya lagen som kan få homosexuella fängslade, eller i värsta fall dödade.
 
"Jag tänker inte tolerera någon lag som placerar hat på människor på grund av deras sexuella läggning". Kamuntu ska även ha sagt att nu när hon har avslöjat sin egna sexuella läggning och ställt sig inför lagen, så ska hon låta folket bestämma vad de ska göra med henne. Varken radiostationen eller president Museveni kunde bli nådda för en kommentar.
 
 
Förstår ni hur modig denna kvinna är? Hon är 34 år, gift med en man, har praktiskt taget levt i en lögn hela livet, och nu kommer hon ut it ett försök att skydda människorna i nöd och riskerar att dö i händerna på sin far. Det är sådana ledare vi behöver. Någon som sätter sig själv i farans väg för att förse sitt folk med en bättre framtid. Någon som inte vill att någon ska skadas. Någon som förstår att man inte ska neka någon ens rättigheter.
 
Diana Kamuntu kan antingen rädda tusentals liv eller förlora sitt egna. Mina tankar förblir hos denna hjältinna. Jag hoppas innerligt att hon klarar sig.
 
OBS. Kan vara falskt då man knappt hittar någon information om det, men om det är sant så önskar jag denna kvinna lycka till.

Jag i ett nötskal

Kategori: Allmänt


You're worse than nicotine

Kategori: Musik

 
I'm going numb, I've been hijacked
It's a fucking drag
 

Inching toward the front door

Kategori: Allmänt

Känns som att alla tar sig framåt medan jag står kvar på samma ställe. Man kan ju inte klandra mig för att jag är rädd.The Phoenix - Fall Out Boy

Kategori: Musik

 
Put on your war paint

You are a brick tied to me that's dragging me down
Strike a match and I'll burn you to the ground
We are the jack-o-lanterns in July
Setting fire to the sky
He-here comes this rising tide
So come on

Put on your war paint

Cross walks and crossed hearts and hope-to-dies
Silver clouds with grey linings

So we can take the world back from the heart-attacked
One maniac at a time we will take it back
You know time crawls on when you're waiting for the song to start
So dance alone to the beat of your heart

Hey young blood
Doesn't it feel like our time is running out?
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix
You're wearing our vintage misery
No, I think it looked a little better on me
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix

Bring home the boys and scrap scrap metal the tanks
Get hitched and make a career out of robbing banks
Because the world is just a teller and we are wearing black masks
"You broke our spirit," says the note we pass

So we can take the world back from the heart-attacked
One maniac at a time we will take it back
You know time crawls on when you're waiting for the song to start
So dance alone to the beat of your heart

Hey young blood
Doesn't it feel like our time is running out?
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix
You're wearing our vintage misery
No, I think it looked a little better on me
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix

Put on your war paint

[4x:]
The war is won
Before it's begun
Release the doves
Surrender love

 Hey young blood
Doesn't it feel like our time is running out?
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix
You're wearing our vintage misery
No, I think it looked a little better on me
I'm gonna change you like a remix
Then I'll raise you like a phoenix

Hey young blood -
Doesn't it feel - like our time is running out?
I'm gonna change you like a remix -
Then I'll raise you like a phoenix

Put on your war paint