natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Tankar om framtiden

Kategori: Allmänt

Om drygt en månad tar jag studenten och det är en riktigt härlig känsla, men samtidigt är jag så otroligt skräckslagen. Ja, jag ser verkligen fram emot att äntligen gå ut gymnasiet och leva livet under sommaren, men sen da? Tänk om jag inte kommer in på någon kurs jag sökte? Tänk om jag gör det? Kommer jag finna något jobb? Vafan ska jag göra hela dagarna om jag får varken jobb eller kurs att gå på? Kommer boken jag planerar att jobba på någonsin bli klar? VAFAN SKA JAG GÖRA NÄSTA ÅR?!
 
Framtiden är alltid läskig eftersom den är så oförutsägbar, oavsett om man har allt planerat. Man vet aldrig vad som kommer att hända. Tankarna på att jag snart är fri ersätts ganska snabbt av tvivel och ångest. Jag är dock inte ensam om detta. Hela jävla världen har känt detta någon gång. Alla treor som går ut känner nog i alla fall en aning som jag. Det är skrämmande, men man får göra det bästa av det.
 
Jag har i alla fall människor att falla tillbaka till ifall allt går åt helvete.
 
 

En flicka

Kategori: Allmänt

Hon är flickan som aldrig har haft någon. Hon som föredrar att vara ensam. Hon som försöker övertala sig själv om att hon trivs med detta liv.

Hon som var desperat för att sedan ge upp hoppet. Flickan som bränner sig. Hon som måste ge upp sina begär för att det är fel. Flickan som finner tystnad igenom allt oväsen, som ser ett ljus i mörkrets famn. Hon som aldrig kommer låta det ske.

Hennes knän är fastklistrade tillsammans. Snart kan hon simma iväg i vattnet som hon inte har mod att röra vid. Flickan som inte gillar det hon alltid har längtat efter. Flickan som hatar det hon älskar. Flickan som faller för mystiken i ett par ögons glimt.

Hon som inte är vad alla ville ha. Hon som en gång sa nej och förblev ensam. Hon som kom ut ur misären för att fastna i lidandet. Hon som har tappat bort stigen hon följt hela livet. Hon som inte kan bestämma sig.

Flickan som har så mycket fel. Flickan vars brister strålar från hennes armar, ben, mage, hår. Vars ögon sluter sig alldeles för ofta. Flickan som blundar för det vackra och omfamnar det dåliga. Det fula, det eländiga, för att det påminner henne om hennes början, hennes slut. Flickan som är fel.

Hon som kommer förlora allt om det kom fram. Hon som gråter så fort det nämns, för att hon vet att det aldrig kommer hända henne. Hon som gömmer sina hemligheter för att kunna leva vidare.

Flickan som inte alls är en flicka längre. Flickan som är för stor för att få något medlidande. Flickan som har blivit kvinna och är lika förvirrad som när hon föddes, rädd och beroende av något hon ej kan förstå. Flickan som önskar att ljuset kunde nå henne.

Hon är en skugga av smärta, en siluett som förblir osedd. Hon är en kvinna på utsidan, en flicka på insidan. En varelse som hänger på en skör tråd och som kan falla till djupet vilken sekund som helst. Hennes ben har nu bundits fast och hon är redo för färden hon ej vill åka på. En resa som bara kan sluta värre än den började. Livets resa. Hon var fast. Nu är hon fri. Fri att vandra på vägen som valts åt henne. En flicka som är en kvinna som inte vill detta, men som måste lyda. Hon vinglar till. Kan inte röra sig. Hon blir knuffad. Hon faller. Hon är en kvinna som måste lida.

En flicka som är en kvinna som inte är vad som önskades. En flicka som är en kvinna som måste släppa taget. Hon måste släppa tråden som håller henne uppe. Det gör ont oavsett vad. En flicka som är en kvinna som måste falla.

En flicka som är en flicka och inte en kvinna, för kvinnor vågar mer än vad hon gör. Kvinnor låser inte sina knän.

En flicka som inte borde ha fötts. En flicka vars avsikt är förstörd. En flicka som välkomnar ensamheten nu. En flicka som aldrig kommer att bli en kvinna. En flicka som aldrig vill bli en kvinna.

 

Av Natassa Karamouzis

Studentskiva

Kategori: Allmänt

Jag mår så jävla bra! Igår ägde min klass studentskiva rum, och alla pengar, all frustration, allting var så jävla värt det! Helvete vad kul det var!

Det började med middag där jag hade med mig mina föräldrar, Christos och Jossie och det var hur trevligt som helst! Maten var sjukt god också. Sen vid tio var det dags för själva eftersläppet och det var lite segt i början men blev så jävla grymt i slutändan! Jag var kvar till stängning och mår fenomenalt idag. En massa kärlek till denna klass och alla som kom. Kvällen var lyckad som fan!

Jag kom precis från 50-talet...typ.
Jag blev klassens Miss America haha.

Tisdag

Kategori: Allmänt

What's up!

Under morgonen har jag jobbat lite med vad jag ska säga när jag opponerar någons gymnasiearbete imorgon. Skolan började idag, men jag hade studiedag, så det var ju perfekt! Just nu sitter jag med en ansiktsmask och har även nyss noppat ögonbrynen. Min studentskiva är om två dagar, så man vill ju vara lite fin. Ska alldeles strax ta ut hunden och ta itu med lite betalningar samt stämma träff med folk som har köpt studenbiljetter av mig. Måste även måla naglarna och eventuellt påbörja en religionsuppsatts. Busy day. Nä, nu har det gått tio minuter och ansiktsmasken ska av. Ha det awesome så länge!


Yesterday

Kategori: Allmänt

Dags att uppdatera. Vad händer i livet? Igår drog jag till Skärholmen med Christos och Jossie och gick runt lite. Fick med mig ett par shorts, en kjol och en otroligt snygg klänning som jag ska bära idag. Drog även en snabbis till min gudmor och gudfar innan vi åkte till kyrkan runt halv elva för att "ta hem ljuset". Juste, träffade Leffe för en promenad också under dagen. Vi gick ner till bryggan och chillade lite. Idag är det påsklunch med mormor och morfar som gäller, och efteråt bär det nog av till gudmor igen. Enda problemet är; jag tror att det är sommarlov. Fatta chocken jag kommer få när jag måste tillbaka till skolan haha.

Lockade håret igår. Blev rätt så lyckat.

Grattis Leffe!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min älskling år! Grattis babe! Love you <33


Holy shit

Kategori: Musik

 
Detta pojkband fucking levererar!
 

Love life

Kategori: Allmänt

Jag har seriöst varit på språng ända sedan lovet började. Igår och i söndags var de enda kvällarna jag fick för mig själv. Men det är nice ändå!
 
I måndags åkte jag till Trosa för att träffa Melina, Ida, Tom och Kris. Vi gick runt lite och satte oss vid hamnen och bara pratade. Trosa är så himla fint. Vi köpte lite gått och sedan bar det av mot Melinas hem. Hennes faster var bortrest, och deras hus är precis bredvid, så vi gick in dit och körde lite lekar och kollade på film innan vi somnade. Jag drog på mig en förkylning, tyvärr, så jag kunde ha sovit bättre.
 
Dagen efter, i tisdags, bestämde jag, Melina, Ida och Kris oss för att åka till Stockholm. Väl där så gick vi runt i Skärholmen och jag köpte en present till en god vän. Sedan drog vi till Heron för att käka och sedan gå på bio för att se filmen Noah. Helt okej film. Kom hem till mig runt halv ett. Dagen efter drog vi till Skärholmen en snabbis och åt innan de blev upphämtade för att åka tillbaka till Trosa. Sedan visste jag inte vad jag skulle göra med mig själv haha. Har umgåtts med folk under majoriteten av veckan. Har glömt hur det är att vara själv.
 
Dessa människor är i alla fall helt fantastiska. Gud vad bra jag mår med dem. Jag älskar att åka ut till dem. Allt med dem är underbart.
 
Idag är en ny dag och jag ska träffa Leffe och Alexandra om några timmar för att äta lunch och kolla i affärer. Ska se till att köpa något till mig själv denna gång. Ser i alla fall fram emot att träffa människorna som återstår på min favvo-lista. Men nu behöver jag kaffe. Ha en bra dag, people!
 
 

Min helg

Kategori: Allmänt

Jag började lördagen med att åka till Blackeberg för att lämna lite saker till Martina, sedan var det av mot Gnesta för att sedan åka tillbaka till Blackeberg runt sju tiden. Sen var det fest i Abrahamsberg. Rätt så segt, men det funkade ändå när man väl var igång (och alkoholen gjorde sin grej haha). Kom hem till Martina igen runt halv tre. Idag umgicks jag med Leffe samt klippte luggen lite. Vi kollade även på The Perks of Being a Wallflower som är så jävla bra! Imorgon blir det att hälsa på Melina och Co. i Trosa. Lov förfan!


Nationella

Kategori: Allmänt

Nationellt prov i svenska idag. Tagga.


I don't do too well on my own

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt på en sak. Trots min ångest och sociala fobi och allt annat som är fel på mig, så har jag aldrig någonsin stannat hemma från skolan på grund av den. Go me.


SING

Kategori: Musik

 
Ed Sheeran kom ut med en ny låt idag och den är lika grym som förväntat. Gaaah! <3
 

Throwback

Kategori: Allmänt

Sitter och läser igenom lite inlägg från april förra året och finner detta:

"Nu sitter jag antagligen på planet hem till Sverige. Om jag inte uppdaterar inom dem närmsta dagarna har vi troligen kraschat. Ha en bra dag!"

Skönt att jag är mig lik.

Bild från Tyskland yo.

Lördag

Kategori: Allmänt

Kom hem från att ha gjort högskoleprovet för ett tag sen. Det gick helt okej. Lite svårt att bedöma. Det jag blev mest påverkad av är dock alla flashbacksen jag fick. Träffade på en massa folk från högstadiet som jag inte sett på väldigt länge. Asså, trots att jag är så otroligt glad över att den perioden i mitt liv är över, så finns det ju ändå moment jag saknar. Jag saknar dessa personer. Jag saknar det vi hade, trots att det inte alltid var så bra. Jag mådde bra bland dem idag. Det känns så jävla underbart.
 
För övrigt är det inte hela världen om provet inte gick bra, men jag hoppas jag får högre än 0,5 haha.
 
Natassa 15 år. Jag saknar varken tiden, skolan eller hur jag själv var då, men folket kan jag sakna. I alla fall individerna som betydde något för mig.
 

HP

Kategori: Allmänt

Högskoleprov idag. Önska mig lycka till.


Done

Kategori: Allmänt

Det är nästan midnatt och jag har precis gjort klart det sista på mitt gymnasiearbete. Nu är min hemsida fixad, alla artiklar skrivna och översatta, och rapporten har varit inne i över tolv timmar. Lättnad.
 
Nu ska jag plugga till ett prov jag har imorn.
 

Fucking perfect

Kategori: Allmänt

 
Orkar inte med denna perfektion.
 

About me

Kategori: Allmänt

Saker ni kanske inte visste om mig:
 
1) Jag väntar alltid till sista sekunden innan jag gör något jag måste göra. Procrastinator numero uno.
 
2) Jag hatar att vara sen.
 
3) Känner mig så duktig när jag är produktiv.
 
4) Jag brukar alltid ligga kvar i sängen i en timme innan jag går upp för att göra mig i ordning, skoldagar inkluderade.
 
5) Jag översätter engelska ord och meningar till svenska mer än vad jag översätter något på svenska till engelska. Jag kan typ engelska bättre än svenska nu för tiden.
 
6) Sarkasm är mitt modersmål.
 
7) Väggarna i mitt rum är rosa.
 
8) Jag hatar rosa.
 
9) Kaffe är min räddare i nöden på morgonen. Synd bara att jag inte alltid hinner dricka det.
 
10) Jag avslutade nyss en "clean month", d.v.s. jag åt inte godis och liknande på nästan hela mars (jag började den 3:e).
 
11) Jag borde jobba på gymnasiearbetet just nu.
 
Hittade denna gamla godingen (hahahaha fan va fult, nu håller jag käften).