natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Vid mitt skrivbord

Kategori: Allmänt

Sitter vid mitt skrivbord och ser ett långt kvitto från skolbiblioteket. En massa kortare kvitton och reservationslappar från Skärholmens bibliotek. En kaffekopp som har blivit tömd på kaffe redan två gånger idag, och är på nytt full. En hög med skolböcker från diverse bibliotek som jag egentligen inte behöver längre men som jag inte vågar lämna tillbaka innan jag vet med säkerhet om jag klarade av tentan eller inte. En hög med böcker som jag ska lämna till myrorna. Har redan lämnat över 30 böcker de senaste månaderna, men det känns bra att rensa. Önskar jag liksom kunde börja mitt boksamlande på nytt. Jag skulle vara mer selektiv då, men nu finns det böcker jag inte vill göra mig av med (än).
 
Jag ser en vattenflaska som alltid finns nära mig. Jag ser två presenter till två olika kompisar som jag inte har hunnit ge. Ser en massa bokmärken som ser identiska ut eftersom man alltid får ungefär tre stycken varje gång man handlar på The English Bookshop på söder. Har bara använt bokmärken de senaste åren. Brukade alltid göra hundöra på mina böcker förut. Jag ser även en massa pennor jag inte har rört på flera år, en lampa som jag måste sträcka mig på för att tända, tre par solglasögon, en liten häftapparat, och en sån där liten läslampa som man ska kunna sätta fast på boken som jag aldrig använder, men den kostade bara 30kr så det är okej.
 
Jag har alltid varit en sån som använder sitt skrivbord mer som ett slags förvaringsutrymme än en arbetsplats. Det är bara de senaste tre veckorna eller så, efter att jag fick en ny stol som en tidig födelsedagspresent och flyttade TV:n som bara var i vägen, som jag sitter här. Har praktiskt taget flyttat till mitt skrivbord nu. Har alltid suttit på min soffa, men det känns mer effektivt att jobba från skrivbordet egentligen. Har alltid velat ha typ ett litet kontor, eller åtminstone ett utrymme där jag kan jobba (jobba = plugga och skriva, både för mig själv och skolan), men tror att detta är så nära jag kan komma. Jag trivs verkligen här. Det är nog en utav de bästa förändringarna som jag har gjort.
 
Jag skulle kunna lägga upp en bild, men då blir ju mina beskrivningar här ovanför onödiga.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: