natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Söker konstant efter min identitet

Kategori: Allmänt

Tror att jag precis listade ut en sak som gör att jag förstår mig själv så mycket bättre än innan.
 
Ni vet när man läser om något; en grupp eller identitet eller ett begrepp som folk går efter? Brukar ni känna att ni måste bestämma här och nu ifall ni passar in i denna kategori? För det gör jag. Jag grubblar och grubblar och grubblar, och det värsta är när jag inte riktigt vet. När jag skulle kunna klassas som något men samtidigt inte. Men faktum är att jag är en utländsk kvinna som ser mer svensk ut än grekisk, och talar svenska flytande och hackar ur sig grekiskan, men prata med mig om svensk kultur eller populärkultur och jag kan inte ett skit. Har inte växt upp i ett hem där vi pratar om något svenskt, utan endast pratar svenska (och då gäller det bara mig och min lillebror).
 
Men prata med mig om grekisk kultur och jag skulle väl inte vara klokare. Vet inte. Har liksom växt upp med den omkring mig, men den är försvagad. Nedtonad. Där, men knappt.
 
Och jag kan inte riktigt katigorisera mig utefter dessa två kulturer. Jag har pratat om det tidigare, i flera inlägg under åren, för jag har kämpat med att lista ut min identitet. Läggning är jag säker på. Det är min etnicitet som är skev. Har försökt lista ut om jag är religiös eller inte också. Är typ både och. Vilket är skumt. Allt är en enda stor röra i mitt huvud. Allt är så jävla komplicerat (vilket jag antar var fallet när jag försökte inse ifall jag var straight eller ej (vilket jag inte var. är) men det var så länge sedan så jag inte minns det). Men egentligen var det inte meningen att jag skulle prata om detta. Eller jo kanske. Det liksom hör till det jag lyckades lista ut.
 
Anledningen till att jag alltid undrar ifall jag tillhör en grupp är för att jag konstant försöker hitta min identitet. Skapa den. Och det känns bra att ha insett det nu, även om det inte riktigt hjälper grubblandet. Men jag har känt mig så himla självisk som alltid skulle försöka göra så att allting handlade om mig. Nej, Natassa, du tillhör inte den där gruppen och det är tydligt. Sluta försöka vara en del av något du inte hör till!
 
Fast det är väl vanligt att göra så? Speciellt om man är som jag, som fortfarande söker. Jag vill ha svar, och egentligen kan de finnas var som helst. Klart jag inspekterar varenda hörna.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: