natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Minnen

Kategori: Allmänt

De gröna löven överröstar de gulnande utanför mitt fönster, men det är de gulnande som märks mer egentligen. Hösten är på väg. Eller så är den redan här. Tekniskt sett blev det höst för sex dagar sen. Men det är märkbart tidig höst. Den har inte kokats färdigt än.
 
Jag läser om reportage till skolan och kastas tillbaka till en tid då jag ville bli journalist, eller åtminstone något åt det hållet. Jag minns att vi hade ett ämne som hette just journalistik i gymnasiet, då jag gick sam-media, men jag minns nog lektionerna som involverade TV och radio mer. Endast några få flashbacks från när vi var tvungna att gå ut och intervjua folk finns kvar i mitt minne. Resten av det ämnet verkar inte finnas kvar inom mig.
 
Jag undrar ifall mitt intresse för journalism kommer att återvända under denna delkurs. Tror vi ska skiva ett kortreportage, och reportage var ju ändå något som jag gillade att skriva ända sedan högstadiet. Jag minns att vi hade som uppgift att skriva om vår praoupplevelse som just ett reportage. Jag minns att det var då min mamma insåg att jag var skapt för att skriva.
 
Jag läser om reportage och minns saker jag trodde jag hade glömt bort. Jag vet ju, i viss mån, hur man skriver reportage, artiklar, PM, essäer. Jag har behövt göra det under högstadiet, gymnasiet, universitetet. Det finns en viss kunskap man inte glömmer bort, och det är kunskapen som intresserar en, eller åtminstone intresserade en. Vad som än handlar om skrivning och litteratur är förevigt fast i mitt minne. Kanske inte till fullo. Kanske inte påtagligt nog för att jag ska minnas att jag minns det. Men det är där.
 
Jag läser om reportage och finner samtidigt mitt gamla jag, eller åtminstone delar av henne.
 
Halvt orelaterad bild, men det är en utav de få jag har på datorn som är från gymnasiet. Här var jag 17 och gick i tvåan och var väldigt väldigt olycklig. Men min outfit var iallafall snygg.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: