natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Kärleksinlägg till Maj

Kategori: Allmänt

Satt och läste någon annans blogg och insåg att jag aldrig kommer vara lika rolig som hen, men lite humor har jag väl? Eller? Vette fan.
 
Anyway, hej, hallå osv. Maj kom och svepte över oss, och jag kunde inte vara gladare. Vissa månader dyker upp sådär ohövligt och man vill liksom dra dem åt sidan så att man kan viska i deras öra och fråga vem som egentligen bjöd dem från första början, men Maj kan gärna komma över lite oftare. Den behöver inte ens ringa i förväg, och detta kommer från någon som måste veta exakt vem hon ska se under veckans gång för att förbereda sig mentalt.
 
Har jag något mer intressant att prata om än månaden? Egentligen inte. Maj var en underbar månad förra året minns jag. Jag hade precis börjat skriva på min b-uppsats, och till skillnad från min c-uppsats så var den faktiskt rätt så kul att jobba på. Dessutom så frilansade jag och läste även en hel del bra böcker, och det vackra vädret gjorde så att jag spenderade majoriteten av månaden ute på altanen. Detta resulterade i att jag längtade efter Maj under i princip hela vintern. Så fort saker blev struliga med c-uppsatsen, så fort skolan försökte ta kål på mig, tänkte jag på Maj. Maj, Maj, Maj. Snälla kom och rädda mig, för jag vet att du kommer ge min hjärna styrka. Kanske inte nödvändigtvis en paus, men åtminstone kraft nog att ta mig vidare.
 
Maj brukade vara en jobbig månad förut. Eller? Det är väl då betygen ska sättas och man kämpar med en massa prov osv. I universitetet har den endast visat sig vara en tid då saker och ting känns fridfullare. Lugnare. Oavsett om uppsatstiden är igång eller inte. Det är liksom slutet av något, vilket kan vara både lite bittersweet och uppmuntrande. Man är snart klar och har faktiskt lyckats ta sig igenom ännu ett skolår, om man nu går i skolan (iofs så var Maj för två år sedan slutet av ett jobb för mig också, så det var ändå en liknande upplevelse).
 
Jag brukar alltid säga att hösten är min favoritårstid - det kan ha att göra med det faktum att jag är född i September och måste reppa min födelseårstid - men våren är ändå härlig den med. Allting känns nyare. Annorlunda, även om det egentligen är precis likadant som tidigare. Maj i år för mig är mycket lugnade än vad April och Mars och Februari och definitivt Januari och December var. Jag går endast en kurs nu istället för flera samtidigt. Jag har en lektion kvar och sedan en hemtenta innan terminen är slut. Innan jag är klar med litteraturvetenskapen, och antagligen för gott. Jag kommer att gå sommarkurser i år eftersom jag både behöver och vill ha mer högskolepoäng, vilket innebär att jag kommer få runt tre veckor utan skola, men gud vilka tre veckor det ska bli. Mitt huvud kommer äntligen få vila lite, vilket det behöver, och jag hoppas på att få spendera majoriteten av tiden ute på altanen med en bra bok och en story sprutandes ut ur mina fingrar. Jag hoppas givetvis att jag får umgås med kompisar och hitta på något roligt också - de måste bara ringa i förväg först - men våren är väl ändå till för att vara litterär under solen.
 
Det är ju iofs resten av året också, utan solen, men Maj är en helt annan grej.
 
     
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: