natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Tänker de på mig?

Kategori: Allmänt

Ibland undrar jag vad mina vänner tänker om mig. Nej, jag menar inte generellt, utan snarare vad de anser om mig efter gymnasiet; tiden då allt förändras och alla går vidare och jobbar sig uppåt. Jag undrar vad de tycker om mina framsteg, om de ens anser att de är framsteg.
 
Jag är medveten om att denna tanke endast kommer från en osäkerhet som varenda möte med gamla vänner väcker inom mig. Vi delar med oss av vad vi gör nu, vad vi gjorde innan, och jag har nästan aldrig mycket att säga. Jag går i skolan, jag dejtar ingen, har faktiskt inte träffat någon på väldigt väldigt länge, gör knappt något roligt. Jag bara läser och skriver, saker som många av mina kompisar inte prioriterar.
 
Och jag vet att jag är väldigt självcentrerad som tänker detta. Varför ska de egentligen ha åsikter om mig? De tänker väl endast på mig när vi umgås, och kanske en flyktig tanke finner dem när de ligger i sängen och försöker sova, men annars tror jag inte att de sitter och dömer mina livsval. Men jag undrar ändå. Jag vill veta vad den flyktiga tanken består av. Vad den fokuserar på. Min brist på kärleksliv? Det faktum att jag inte har ett fast jobb? Att jag har gått upp i vikt? Vad, i deras mörka timme, som vi förövrigt alla har, tänker de på när det gäller mig?
 
Jag vet att de gillar mig. Jag vet att jag gillar dem. Jag vet att vi har roligt tillsammans och skulle göra vad som helst för varandra när det kommer till kritan, men alla har vi tankar vi hellre skulle dö än att låta folk veta, eller hur? Jag låg i sängen klockan fem i morse och undrade vad dessa tankar var, och om de handlade om mig. Ja, jag tänker ofta på mig själv, och det kan vara både bra och dåligt.
 
Så vad tänker ni?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: