natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Drömmer om ett liv jag aldrig kommer ha

Kategori: Allmänt

Klockan är ett på morgonen och jag undrar hur det känns att ha växt upp i eller bott i Grekland under en längre period som barn och ung tonåring. Jag har i princip spenderat nästan varenda sommar i Grekland hos mormor och morfar, men jag har aldrig ansett att jag har bott där. Jag har inte fått ta del av vardagen eller av de bekymmer som präglar landet.
 
Jag har inte fått träffa folk som jag skulle se varje dag och inte en gång om året eller gått in i ett grekiskt klassrum eller haft ett kompisgäng som jag har vandrat över de ojämna trottoarerna med, och egentligen så kan jag ju inte säga att jag skulle ha haft allting som jag brukar drömma om även om jag hade bott där, men det är en dröm jag inte kan släppa. Jag ville så gärna bo i Grekland när jag var yngre. Jag ville ta del av allt landet hade att erbjuda, och än idag så kan jag inte sluta undra vem jag hade blivit om detta hade skett. Hade jag varit en helt annan person, eller samma gamla Natassa med samma gamla bekymmer? Det går inte att svara på. Jag tror att det är det värsta av allt. Att jag aldrig kommer att veta. Men på ett sätt är det även bra, för då kan jag behålla den naivitet som jag har när det gäller livet i det landet; liv som mina äldre familjemedlemmar flydde från.
 
Jag antar att jag alltid har drömt om att leva ett bekymmerslöst liv där, men inget liv är så, så egentligen spelar det väl ingen roll. Men jag kommer alltid att undra, och det kommer alltid att vara en skön förundran, för jag kommer aldrig få reda på den bittra sanningen. Jag kommer alltid att romantisera det hela och drömma mig bort till ett liv jag aldrig kommer att få, men jag antar att vi alla har våra sätt att göra tillvaron lite lättare.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: