natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Det är okej att känna sig hjälplös

Kategori: Allmänt

Loggade in här för att skriva om hur jävla hemskt det är att känna att man inte har någon kontroll över sitt liv; hur hjälplös man kan känna sig under vissa perioder. Sedan såg jag att jag hade fått en kommentar till ett inlägg från Mars 2014 där jag delade med mig av ett pm om klassdebatt som jag skrev till skolan. Jag gick alltså mitt sista år på gymnasiet då och hade ingen aning om vad som skulle hända med mig när skolan var slut. Vad skulle jag ta mig till?
 
Personen som lämnade kommentaren tackar mig för inlägget, och skriver att jag fortfarande hjälper vilsna gymnasieelever år 2016. Jag kan med säkerhet säga att min hjälplöshet från innan har tinat bort en aning efter att jag läste det. För hur många gånger har man inte känt sig vilsen? Hur många gånger satt jag i panik och undrade vad som skulle hände efter gymnasiet? Vad som skulle hända efter grundskolan? För många gånger för att ens minnas.
 
Och vet ni vad? Jag har klarat mig otroligt bra hittills. Trots att jag just nu har panik över min c-uppsats så trivs jag på universitetet som jag går på. Trots att jag verkligen inte har någon lust att gå till jobbet imorn så trivs jag på mitt extrajobb. Och även om saker och ting inte kommer att få det resultat som jag hoppas på så kommer allt gå bra. Det är okej att vara ledsen och undra vad poängen med allting är, men det viktiga är att man fortsätter ändå; att man reser sig igen oavsett hur ont fallet gjorde.
 
Jag känner mig hjälplös och dålig just nu, men det kommer inte alltid att vara så. Jag har så många bevis på att det inte alltid kommer att vara så.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: