natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Glasögon

Kategori: Allmänt

Jag har använt glasögon sedan jag var runt fem år. Och med använt så menar jag att jag spenderade typ ett år eller nåt med att ta av dem och lägga dem i väskan när jag började skolan. Läraren visste tydligen inte ens att jag hade glasögon. Whoops.
 
När jag var 12 började jag använda linser, men när jag var 16 blev jag fullkomligt less på hela processen och sket i både linserna och glasögonen. Jag skulle ju ändå lasra ögonen när jag blev 20, sa jag.
 
Nu är jag 20 och har inte lasrat ögonen än. En anledning är att jag antagligen inte har råd. En annan är att det helt plötsligt har blivit så mycket populärare för folk att använda sina glasögon istället för sina linser så att jag helt enkelt inte hatar min dåliga syn lika mycket längre.
 
Visst, jag använder inte glasögon när jag är ute. Tycker det är jobbigt och obehagligt, men hemma och i skolan så har jag inga problem med att ha på mig dem. Faktum är att vi är sjukt många i klassen som använder glasögon. Det hela handlar om representation. Ser man något ofta så blir man vanare vid det. Nu kan jag faktiskt se utan att behöva känna mig som en "tönt" eller "glasögonorm" som när jag var liten.
 
Tack som fan till alla hipsters för den nya trenden.
 
Mina läsglasögon
Glasögonen som jag måste ha under tiden jag inte läser, men som jag använder bara ibland
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    vart ifrån är glasögonen längst ner och vad kostade dom? :)

    Svar: Specsavers, vid "mansavdelningen" haha! Hur mycket de kostade minns jag dock inte... Eftersom jag är blind på alla sätt så var jag tvungen att skaffa både läsglasögon och vanliga glasögon (eller vad man nu ska kalla dem), så det var nåt erbjudande där man kunde få båda för ett visst pris om man nu översteg en viss summa. Men kolla på mansavdelningen på specsavers så kanske du hittar något! Ledsen för otroligt sent svar men jag har seriöst glömt bort att logga in på detta konto haha
    Natassa

    2016-03-08 | 17:17:07

Kommentera inlägget här: