natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Snabb uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej hej hej hoppas att alla har det bra!
 
Jag funderar på att börja skriva här igen; mest tankar och aktuella grejer jag vill kommentera på. Inte så mycket vardagssaker som tidigare. Kanske några enstaka inlägg ifall jag har gjort något riktigt kul, men annars så gör instagram ett jävligt bra jobb med att vara min digitala dagbok (@natassakaramouzis följ mig om ni vill!). Detta utrymme är nog mest menat för allt jag inte kan lägga upp där.
 
Men en snabb uppdatering om mitt liv ska ni ändå få! Just nu studerar jag på deltid på Södertörns högskola, och jag kan helt ärligt säga att det är ett utav de bästa besluten jag någonsin har gjort! Går en kurs i litteraturvetenskap, med inriktning drama och skapande svenska (dvs att vi skriver och läser en hel del) och jag kunde inte ha funnit en mer passande kurs för just mig. Har även ansökt till fortsättningskursen som är i vår, och efter det får vi se hur jag gör med pluggandet. Kanske ska bli litteraturvetare nu när jag börjar få grunderna eller nåt.
 
Har även lite jobb på g. Fick ett jobb som en frilansskribent för en hemsida tidigare i veckan, men har ännu inte accepterat. Får se hur det blir med det, samt de andra planerna jag har i åtankarna.
 
Annars rullar livet på och jag svävar mellan att älska mig själv och mitt liv och att tycka att allt är meningslöst. Det gamla vanliga då.
 
Just nu dricker jag vitt och skriver, så för tillfället är allt som det ska. Härligt.
 
 
Juste fan, fyllde 20 förra månaden.
Har tagit lite promenader i stan.
Fyllt min instagram med totalt onödiga och underbara bilder.
Samt bilder på naturen.
Och varit en aning social. Fast bara lite.


Terrordåd

Kategori: Allmänt

Bryter min oändliga tystnad för att säga samma sak som jag sa på facebook.
 
Jag har hållit oräkneliga tal till folk omkring mig under det senaste året om alla skolskjutningar och liknande i USA; om alla terrordåd som inte kallas terrordåd då skurken var en vit (antagligen rik) man med "psykproblem" som sköt ner obeväpnade, för det mesta rasifierade barn och ungdomar. Nu, när något sådant har hänt i landet jag är född och uppväxt i, så kan jag inte bara hålla tyst.
 
En vit man gick in i en skola och utförde ett hatbrott där två personer dog. Han gick in i en SKOLA. Skolan kanske inte är världens bästa ställe i folks ögon, men det är iallafall ett ställe där vi ska känna oss TRYGGA.
 
Denna handling har inte kallats för ett terrordåd i media. Denna man har inte kallats för terrorist.
 
Låt oss se på saken med ombytta roller. Om mannen med kniven/svärdet/mordvapnet hade varit något annat än vit. Muslim, svart, VADSOMHELST annat än vit, så hade han blivit kallad för terrorist, och ALLA som delar hans religion, hudfärg och liknande hade fått så jävla mycket skit. Mer skit än vad de redan får. Redan innan denna vita mördare hade blivit identifierad kunde man se folk som anklagade framförallt muslimer utan något bevis. FUCK THAT. Ni som sa sådant har säkert inte sagt ett ord sedan dess vi fick reda på att det var en vit man som dödade de två människorna, varav en utav dem var en elev. Ja, jag tänker upprepa att det var en vit man som utförde dessa hatbrott så många gånger jag bara kan, för om det hade varit en muslim så hade alla rasister gjort samma sak. HUR många gånger har de inte gjort samma sak.
 
Jag är trött på allt som pågår. Trött på att hudfärg, religion, kön, och sexuell läggning ska spela en sådant jävla stor roll. Trött på vita män som tar för sig på alla möjliga sätt. Trött på folk som dödar oskyldiga barn på grund av deras hudfärg och religion. Trött på hur jävla lite skit vi vita får när vi är hemska människor.
 
Trött, trött, trött, men jag tänker aldrig sluta hålla dessa oändliga tal. Jag kan inte stoppa allt hat i världen - om jag kunde så skulle jag ha gjort det för länge sedan, tro mig - men jag kan försöka få folk att tänka till. Blunda inte för orättvisan och rasismen. En vit man ska inte få utföra ett hatbrott utan några konsekvenser.
 
Inte längre.