natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Oskrivna regler om skrivning

Kategori: Allmänt

Jag har upptäckt att det finns många oskrivna regler när det kommer till vad skribenter bör och inte bör göra. Många regler som jag aldrig har hört talas om tidigare. Har det betytt att jag otillräcklig som skribent? Nah son. Personligen tycker jag att om man skriver så att läsarna förstår så är man en författare. Om man skriver så att läsarna förstår och vill fortsätta läsa så är man en bra författare.
 
Tydligen så är adverb djävulen i förklädnad. Sen när? Det är en enormt dålig myt som har fått skribenter att snabbt rygga tillbaka. Asså visst, att ha femhundra adverb på en och samma sida kanske är att gå överstyr, men varför ska man undvika något som kan ge själva texten en ny mening? Struntprat, okej. Man måste hitta en bra balans bara.
 
"Din första bok kommer aldrig att bli publicerad". Way to rain on my parade. Varför ska min första bok inte bli publicerad? Om man tänker att ens nuvarande projekt inte kommer lyckas kan man ju lika gärna bara kasta in handduken på en gång. Min första bok kommer att vara värd att bli publicerad när jag väl är klar med den. Och om den inte gör det, synd för bokförlagen.
 
Folk är tydligen rädda för Oxford kommat? Varför det? Det gör ju bara allt så mycket bättre? Typ såhär: de två kvinnorna, kungen och prinsen gick på bal. Vadå, är kungen och prinsen kvinnor nu? Oxford kommat skulle ha räddat deras rykte.
 
Och, såklart, semikolonet. Jag har en kärleksaffär med semikolonet. Men säg ingenting till någon; vi vill hålla det hemligt. Folk som hatar på min babe need to check themselves.
 
Jag brukade vara riktigt hardcore när det gäller grammatik, men sen läste jag Kerouac och insåg att hans ramblande och, i vissa fall, brist på förnuft gör hans böcker till en väldigt speciell upplevelse. But seriously, alla kan inte pull it off. Håll er till reglerna man lärde sig i skolan tills ni hittar er stil.
 
Kommer inte på något mer just nu. Vill bara påpeka att ja, alla har sitt egna sätt att skriva på, men om man håller sig till de generella reglerna, dvs använd komman och punkter och frågetecken när det är lämpligt, samt inte låter en allmän åsikt som många råkar ha skrämma en. så kommer man antagligen lyckas. Framgång betyder inte bara att man släpper en bästsäljare. Fortsätt skriva. Skriv, skriv, skriv.
 
Disclaimer: jag är en 19-åring som aldrig tagit en skrivkurs eller publicerat en bok, så jag är såklart ingen expert.
 
Här får ni bilder på böcker bara för att.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: