natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Miss Confidence

Kategori: Allmänt

Jag är medveten om att jag inte är en supermodell. Jag är medveten om det. Men det är okej. Jag vill inte vara någon modell. Jag är ändå för kort för det.
 
Skämt åsidor. När jag var yngre tyckte jag att jag var ful. Ful, tjock, oönskad. Inte bra nog. Och med yngre menar jag mellan åldrarna 13 och typ 17. Någonstans runt 18 så fick jag besök av en liten figur som kallar sig själv för självförtroende, och trots att den kommer och går lite som den vill så brukar den stanna mer än vad den håller sig borta. Det där självförtoendet asså; ska alltid hålla på och göra sig lustig. Försvinna när man som helst behöver den. Tack, självförtroende, men du kan komma tillbaka nu. Förlåt om jag tog dig för givet förut!
 
Jag brukade hata mig själv. Starkt ord, jag vet, men det är så saker låg till. Nu? Jag typ, kanske, nästan älskar mig själv. Jag är inte riktigt där än, men jämfört med hur jag var för några år sedan så är det ett stoooort framsteg. Grejen är den att även om jag tycker att jag är skitsnygg idag och min outfit is on point och jag vet att jag är hot stuff, så har jag väldigt svårt att upphålla mitt självförtoende när jag är bland folk. Jag har alltid skyllt på min sociala fobi/ångest/whatever. Den förstör ganska många saker för mig.
 
Jag har insett att jag inte behöver vara snygg i alla andras ögon. Hur mycket folk har inte sagt att de tycker jag är vacker? Har jag trott dem varje gång? Nej. Det är hur jag själv känner. Tycker jag att jag är snygg, ja, då är jag snygg! Känner jag mig ful en dag så kommer inte någons ord hjälpa mig heller. Det hela handlar om hur man mår i sig själv. Hur mycket man trivs. Det kan ju såklart variera från vecka till vecka, men generellt sett är jag fin i mina egna ögon. Ja, det finns alltid plats för förbättringar, men jag är hellre nöjd än kritisk nog att hata det jag ser, som jag var för några år sedan.
 
Jag tror att det jag försöker säga är att om du tycker något är fel med någons utseende, håll käften om det. Om de inte har bett om din åsikt så är den antagligen inte välkommen.
 
Asså visst, jag är inte 100% självsäker. Gillar inte att visa min kropp. Gillar inte att ha för tighta kläder. Men jag gillar mig själv. Jag är ju rätt så skön för att vara ärlig.
 
 
Bild från igår innan jag drog till Alexandras studentskiva. Kände mig rätt så söt.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: