natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Existens

Kategori: Allmänt

Jag har alltid föreställt mig att, oavsett hur mitt liv kommer se ut, så kommer jag att dö lycklig. Jag kommer vara runt 90, gammal och rynkig med tiotusen berättelser att dela med mig av. Jag kommer vara omringad av min familj; kanske mina egna potentiella barn och barnbarn, min man eller fru. Eller kanske min brors familj, ifall jag själv inte skaffar en egen. Jag kommer sitta i en stor fåtölj i ett rum fullt med enorma bokhyllor där alla böcker jag har läst och älskat under mitt liv kommer befinna sig. Jag kommer vara den där älskade tanten som upplevde ett så spännande liv att hela grannskapet kan mitt namn. Jag kommer inte vara sjuk, bara gammal. Jag kommer inte ha ont, bara vara utmattad, efter ett så rikt liv.
 
Sedan kommer jag dö, lycklig, i min sömn och ingen kommer att gråta eftersom de vet att jag dog så som jag ville. Livet slutade bra.
 
Nu, som en 19-åring så tror jag att oavsett hur jag dör så kommer jag att vara lycklig över att få komma bort från denna meningslösa existens. Så känner jag iallafall idag, just nu.
 
Varför finns vi?
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: