natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Bokrecension - Girl Online

Kategori: Böcker

Jag läste nyss ut en bok som jag  påbörjade för två dagar sedan. Girl Online heter den, och är skriven av Zoe Sugg, mer känd som Zoella på YouTube. Det har varit mycket spekulationer om att Zoe inte har skrivit den helt själv, vilket hon inte har gjort, men jag tänker inte prata om det. Jag vill prata om själva boken.
 
Den är denna typiska bok som tjejer mellan typ 12 och 15 skulle gilla. Jag tycker personligen att jag var lite för gammal för den. Jag dog över alla klichéer, himlade med ögonen åt allt det förutsägbara som hände, men jag gillade den. Jag tror dock att jag skulle ha gillat den mer om jag var yngre.
 
Den påminde mig mycket om alla svenska böcker jag lästa i typ mellan- och högstadiet. Ni vet böcker där en flicka på typ 14 år är kär i en kille som inte verkar känna till hennes existens, har hemska vänner som gör att man spenderar halva boken med att ifrågasätta varför hon umgås med dem, och sen kommer en plot twist och i slutet får hon sin drömkille? Denna bok var en sådan bok, med lite undantag här och där.
 
Jag klankar inte ner på sådana böcker. De har en tendens att få fram min mjuka, romantiska sida som jag inte visste fanns, och jag tyckte det var skönt att få läsa något "lättare". Jag läser mycket klassiker nu för tiden, så att bryta av det med en ungdomsbok kändes rätt. Det kändes bra. Jag gillade den.
 
Men jag tycker ändå att den kändes för "ung" för mig. Jag kunde inte relatera med något. Jag går inte i skolan längre, är inte kär, gör inte bort mig dagligen. Jag har inte samma tankesätt som en 15-åring, vilket var åldern på huvudkaraktären, Penny. Dock så har jag alltid haft svårt att relatera till sådana böcker. Det är väl bara jag.
 
För att vara ärlig så fick jag ingen uppenbarelse av denna bok. Jag har inte förändras. Det kändes skönt att läsa om en person som har en ångestsyndrom. Det är inte ofta man finner något sådant i böcker. Men förutom det så skulle jag nog inte ha läst den här boken. Om det inte var Zoe's berättelse så hade jag nog aldrig ens tänkt på att läsa den.
 
Jag rekommenderar den, dock. Det gör jag. Bara för att jag inte gillar sådana böcker betyder det inte att ingen annan gör det. När jag la ner den för cirka en halvtimme sedan, helt utläst, så kände jag inte att jag ångrade att jag hade läst den. Jag kände mig glad, och jag antar att det är det viktigaste. Hur böcker får dig att må när du väl är klar.
 
Bildkälla: http://www.goodreads.com/book/show/22510983-girl-online
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: