natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Changes, plans, new adventures?

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och jag har nyss kommit in från en promenad med vovven. Det är kallt och dimmigt idag, men det funkade fint ändå! Är dock alltid för varm när jag kommer in igen efter att ha gått, så nu har jag min balkongdörr öppen för att lufta av lite här inne.
 
Idag kommer en mäklare hit för att kolla vårat hus och se hur mycket det är värt och så, för vi ska typ kanske antagligen flytta, och jag vet inte riktigt hur jag känner inför det. Jag menar, jag har bott här i ungefär 13 år; ända sedan jag var 6. Förutom första tappade tanden som hände i Grekland, första mensen som hände i Grekland, och första skoldagen som jag upplevde i vårt förra hus, så har jag upplevt nästan allt i detta hus. Första gången jag verkligen grät mig själv till sömns, första gången jag började läsa Harry Potter, första gången jag började skriva på riktigt, första dagen i gymnasiet, första gången jag förlorade en vän, dagen vi fick Cavalli, dagen min sköldpadda dog, dagen min farfar dog, första gången jag insåg att jag inte ville dö längre. Så mycket har hänt här.
 
Jag har vetat att detta skulle hända förr eller senare. För två år sedan togs det upp, och jag var i ett sådant känslokrävande mentalt tillstånd det året så jag började gråta som ett litet barn; precis som jag minns att jag gjorde när vi skulle flytta sist när jag var 6 år. Jag tror att det var det som fick mina föräldrar att dra sig undan i några år. Nu, när jag är 19 år, har jag bestämt mig för att ta det som en vuxen. Visst har jag gråtit mig till sömns redan även fast inget är fastställt än, men jag tänker inte bråka om det. Vi måste flytta. Om några år kommer det inte gå att sälja detta hus, så det är bättre om vi gör det så fort som möjligt. Vi har inte pengarna för att stanna.
 
Jag är ledsen över det, men på något sätt känns det som att vi tar ett steg framåt i livet. Förändring kan vara bra. Det kommer vara svårt, men livet är inte lätt, helt enkelt. Plus så kommer jag antagligen inte bo kvar hemma i så många år till, och jag har vetat att mina föräldrar och lillebror inte skulle bo kvar här om jag flyttade ut.
 
För övrigt så funderar jag och några kompisar på att plugga i en annan stad i ett år när väl hösten kommer, så jag kommer leva ett ganska annorlunda liv än vad jag är van vid, så det kanske är dags att börja gå vidare. Dags att växa upp. Det känns dock inte så bra att veta att när jag kommer hem på lov och helger så kommer jag antingen komma hem till ett rörigt hus eller ett helt nytt ställe.
 
I alla fall, tillbaka till denna vecka. Imorgon ska jag till SACO mässan med mina gymnasiekompisar, och sedan på kvällen kommer Johanna och Lara till Stockholm. Johanna är min kompis som flyttade till Tyskland för några år sedan, och hon och Lara har gjort lite work and travel denna höst. Minns inte om jag har nämnt det tidigare. De var hos mig i början på september innan de for upp till norra Sverige ett tag och sedan till Finnland, som de har hållit hus vid sedan dess. De kommer hit i några dagar innan de åker tillbaka till Tyskland. Hoppas på att jag är lika modig som dem och vågar lämna mitt hem och stad för ett nytt äventyr.
 
 
 Har btw flyttat in i dessa leggings woops.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: