natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Studenten

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att det var dags att uppdatera. Det har gått exakt två veckor sedan jag tog studenten och det känns precis lika overkligt som när jag sprang ut. Dagen började med en mysig champagnefrukost innan vi bar oss av mot kyrkan där de sjöngs och pratades. Låten Seasons of Love från musikalen Rent sjöngs och jag dog lite. Sedan var det studentlunch följt upp utav vår sista mentorstid ever. Lite sorgligt faktiskt. Vi fick våra betyg och två stipendium delades ut och sedan var det dags att samlas i aulan där varje klass ropades upp och fick lov att springa ut.
 
Vi hamnade någonstans i mitten och känslar att springa genom korridorerna jag aldrig kommer behöva befinna mig i igen, att lämna byggnaden jag aldrig kommer behöva kalla min skola igen är obeskrivlig. Jag kan fortfarande känna rushen av glädje jag fick när jag äntligen klev utanför skolans väggar som en student som faktiskt hade klarat gymnasiet. Min familj stod längst fram och jag missade dem nästan. Lärare stod och jublade vid sidolinjerna. Jag trängdes bland alla människor för att komma fram till min mamma, pappa, lillebror och mormor. Mamma och mormor grät, Christos log och pappa var stolt. Lite flakåk på det där jag nästan kissade på mig följt utav en öldrängt tunnelbanetur hem. Flaket var fan det roligaste jag har varit med om.
 
Väl hemma möttes jag av lite släkt och vänner som redan hade tagit sig dit. Snabbt som fan in i duschen innan jag spenderade några timmar med alla mina nära och kära. Det var helt fantastiskt. Det blev utgång med Martina och Amanda efteråt. Gick på Sommar! för första gången. Den stängde ju helgen innan jag fyllde 18, och jag hade inte haft något tillfälle att ta mig dit tidigare. Grym kväll. Det var ljust när jag åkte hem och när jag väl la mig i sängen så hade jag varit vaken i 24 timmar. Kunde såklart inte sova så länge och var en vrak hela fredagen, men min student var fan det bästa jag har varit med om. Allting, exakt allting blev så jävla värt det efter den dagen. Alla timmar jag suttit och gråtit över skolan, all ångest, all panik, alla jävla bråk och sårade känslor och irritation jag upplevde under dessa tre år suddades bort helt när jag väl stod där med tre A:n, fyra B:n och tre C:n som jag fick i trean, stolt som fan och nöjd som in i helvete.
 
FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN
FYFAN VAD JAG ÄR BRA
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: