natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Självkänsla och utseende

Kategori: Allmänt

Såg på Amandas blogg att hon hade jämfört sitt utseende med hur hon ser ut nu, hur hon såg ut i t.ex. ettan på gymnasiet, och när hon var mest nöjd med hur hon såg ut o.s.v. Själv kände jag mig nog mest snygg i tvåan. I gymnasiet d.v.s. Tror jag var som mest nöjd då. Visst fanns det saker jag ville ändra, men jämfört med nu så kände jag mig som värsta modellen.
 
Eftersom jag aldrig är riktigt nöjd så tänkte jag att jag kunde kombinera olika aspekter i mitt utseende genom åren och skapa något som skulle kunna likna mitt drömutseende.
 
Låt oss börja med de forna tiderna; högstadiet. Fuck sjuan och åttan; det var i nian saker började hända. Okej, jag kan ärligt säga att de stora förändringarna skedde i gymnasiet, men om jag skulle kunna ta en grej från nian till mitt nuvarande jag så skulle det vara vikten. Jag gick ner i dunderfart under den sista terminen i nian. Vikt är inte allt, men just nu har jag så fruktansvärt svårt att bli av med den, och eftersom jag har gått upp cirka tio kilo under två och ett halvt år så skulle jag ge allt för att få tillbaka den där snabba viktnedgången. Kanske bara måste hitta viljan igen.
 
Från ettan skulle jag nog vilja få tillbaka lite av min klädstil. Definitivt inte allt, bara vissa delar. Kände att jag var så mycket modigare då. Hade skinnbyxor och grejer. Vafan hände med dem liksom?
 
Från tvåan, och framförallt andra terminen, skulle jag vilja ha mitt hår. Det var då jag började fläta det innan jag skulle sova, och det platta, livlösa håret jag hade gått runt med blev utbytt under majoriteten av dagarna. Det var så nytt och annorlunda för mig. Saknar det. Tror även att jag använde en hel del smycken då, och det vill jag börja med igen.
 
Just nu är jag så sjukt trött på allt som har med mitt utseende att göra. Jag klär mig bekvämt, vilket kanske är bra, men jag saknar att klä mig i kläder som jag även tyckte var snygga. Inte för att jag tycker kläderna jag har nu är fula, men jag använder samma saker hela tiden. De enda variationerna jag har är klänningar och kjolar jag brukar ha ibland. Om jag kunde kombinera den snabba viktnedgången, mod, snyggt hår, smycken och snygga kläder tror jag nog att jag kunde bli nöjd. Vikten är en kamp, men håret börjar jag komma igång med. Klippte ju lugg, så en liten förändring har i alla fall skett. Ska även färga det snart, så vi får se hur det går. När det gäller kläderna och smyckena och de så är det ju bara att fixa lite inspiration och köra. Inget förutom min osäkerhet kan ju egentligen stoppa mig. Ja, mod var det ja. Det kommer.
 
Egentligen är det viktigaste för mig just nu att vara nöjd och säker i och med mig själv. En liten boost som t.ex. snygga kläder och grymt hår kanske hjälper mig på traven.
 
När jag tänker efter så var jag inte alls nöjdast med mig själv i tvåan. Jag är nöjdast med mig själv nu. Mentalt så har jag kommit långt, och det är nästan viktigare än utseende.
 
Enligt mig så är den enda personen som kan kritisera ens utseende du själv, och positiv feedback kan ju aldrig skada. Egot är till för att vara stort. Jag säger inte att du måste älska dig själv, men du borde. Det gör inte jag, men att komma så pass nära gränsen ibland känns underbart. Jag kan knappt föreställa mig hur fantastiskt det måste kännas att faktiskt kunna helt ärligt säga att man är nöjd med sig själv.
 
Nian var året jag började färga håret mörkare skulle jag tro.
Första året i gymnasiet kom precis i tid.
Tvåan was the good hair year.
Någon gång nu i trean innan det började bli överdrivet kallt och jag pallade försöka lite med mitt utseende.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: