natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Det här med att följa trender

Kategori: Allmänt

Trender är alltid kul. En slags klädstil som blir populär, en artist som alla lyssnar på, eller varför inte en bok alla börjar läsa från ingenstans? Trender blir trender av en anledning. De drar till sig anhängare för att de är intressanta, roliga och spännande, men ibland undrar man verkligen vad som pågår i vissa människors huvuden.
 
Internet har blivit en stor källa för nya trender under de senaste åren. Alla minns väl planking? Owling? Doge meme? Twerking? Harlem shake? Swiggity swag whatever? The list goes on. Alla är inte dåliga, men det finns vissa trender som är rakt ut dåliga. Cut 4 Bieber var en. Alla memes med barns ovetande ansikten på som de kommer se när de blir äldre är en. Och vi kan ju inte glömma den nyaste tillskottet till listan; öl-leken på facebook.
 
Om man blir nominerad måste man svepa en öl inom 24 timmar annars är man skyldig ett flak till den som nominerade en. Sedan nominerar man andra och hela grejen blir ett kretslopp. Visst, det är väl en kul grej. Att se folk försöka klunka ner alkohol på nätet. Skitkul. Tills någon dör.
 
Det har rapporterats flera dödsfall från vad jag har läst, men trots fara för livet så fortsätter denna lek spridas på facebook. Varför? Man kan ju inte strunta i en trend! Dagens ungdomar (och även äldre) har ett behov av att alltid hålla sig uppdaterade och visa att de är en del av det "coola gänget". De dricker hellre en mängd alkohol som är farlig att konsumera så snabbt än att känna sig ute. Grupptryck har alltid varit ett problem, men det börjar få extrema konsekvenser.
 
Sen finns det ju även människorna som tycker att detta är urlöjligt och aldrig i livet att jag bidrar till denna trend! Sedan lägger de upp en video bara för att annonsera det. Då sprider man ju ändå denna lek till folk som kanske av någon mirakulös anledning inte hade hört talas om den. Det är onödigt att lägga ner tid på det. Nu är jag dock största hycklaren eftersom jag skriver ett helt inlägg om det, men det är för att jag vill att folk ska förstå att detta är farligt. Folk har dött av det. Är det verkligen så viktigt att följa strömmen så att man riskerar sitt liv?
 
Jag säger inte att man ska ignorera trender helt. Vissa trender är helgrymma. Bär alla dem där snygga skorna du har suktat efter? Haka på! Börjar alla lyssna på ett band? Sök upp dem och se vad all hysteri handlar om! Jag är tyvärr en av dem där jobbiga människorna som undviker för populära saker bara för att de är just populära och jag inte vill känna mig mainstream (actual wannabe hipster Natassa), men om du är nyfiken på något borde du inte hålla dig borta bara för att andra gillar det. Det finns dock en väldigt synlig linje mellan vad som är kul och vad som är farligt. Gör inte något som är skadligt bara för att alla andra gör det. Om du gör det så har mamma Natassa en fråga till dig: Om alla dina vänner skulle hoppa från ett höghus och riskera att , skulle du också göra det?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: