natassa.blogg.se

poetry is in the streets

Home sweet home

Kategori: Allmänt

Som ni kanske redan har förstått så har jag varit i Tyskland dem senaste dagarna. Jag åkte och överraskade min bästa vän, Johanna, på hennes 18-årsdag. Att se hennes min när hon insåg att jag var där var nog det bästa jag varit med om.
 
Under eftermiddagen jag kom visade Johanna mig runt i den lilla staden. Jag tyckte omgivningen var väldigt fin. Det påminde mig om en kombination av Sverige och Grekland faktiskt. Och hennes grannskap ska vi inte tala om. Om jag någonsin skulle vara tvungen att flytta till Tyskland skulle jag ta huset bredvid hennes.
 
Torsdag och fredag följde jag med henne till skolan. Kan inte riktigt säga om tyska skolor är så mycket annorlunda än svenska pga att jag inte förstod ett ord de sa haha, men intressant var det. Jag hann även läsa ut en bok som jag höll på med under lektionerna.
 
På lördagen körde Johanna oss (yes, kvinnan kan köra. I Tyskland kan man skaffa körkort när man är 17. Woop!) in till stan för att gå till svenska skolan hon är hjälpreda hos. Ganska kul ändå. Inte varje dag man får köra innebandy i ett annat land. Senare mot kvällen var det party! Det är tur att åtminstone några människor samlade mod till sig för att våga prata engelska med mig, annars skulle jag ha haft jävligt tråkigt. Men i slutändan hade jag det grymt. Vi kom inte i säng föränn vid tre, vilket var lite synd eftersom vi skulle upp vid sex. Men endast tre timmars sömn begav vi oss till flygplatsen. Landade i Stockholm vid halv fyra. Har sedan dess packat upp, ätit och tyckt synd om mig själv som failade omprovet i matte. Suck.
 
När jag tänker efter har denna resa gett mig mycket erfarenheter. Jag åkte flygplan själv för första gången (jag hade ångest över det i månader. Fatta lyckan jag kände när det visade sig gå bra), jag upplevde hur det var att gå i en tysk skola, jag övade min engelska, jag fick se ett annat land, jag smakade öl med grapefruit smak (jag lovar att jag inte är en sån som skriver om alkohol för att verka cool. Jag dricker sällan och blev genuint förvånad över att det fanns öl med smak. Och förresten, hej mamma! Jag lovar att jag dricker ansvarsfullt!), jag lärde mig att uppskatta mina vänner mer, för jag kanske, precis som med Johanna, inte kommer få se dem på länge senare i livet. Jag fick ut mycket av denna resa. Jag må ha återvänt hem med en jobbig förkylning alldeles dötrött, men det var fan värt det. Längtar tills jag åker dit igen. Har blivit van vid att ha Johanna vid min sida hela tiden nu, och saknar henne mer än innan. Snart ses vi igen <3
 
Bilder får ni senare. Detta inlägg blev överdrivet långt.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: