natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Tisdag

Kategori: Allmänt

Det är nästan oktober, men ändå var min jacka som en bastu idag. Det var inte ens en tjock jacka. En sådan där grön som man brukar ha i början på hösten och våren typ. Den där mellan jackan innan man kan börja använda alla riktiga höst- eller vårjackor. Den jackan.
 
Stod på en proppfull buss med ryggont efter att ha böjt mig lite fel hemma någon timme innan (seriöst, måste börja träna) och trott att jag kanske inte skulle kunna åka till skolan idag. Vi skulle bara läsa upp något vi har skrivit under delkursens gång, men det skulle kännas så typiskt att inte dyka upp. Så förutsägbart. Så jag gick. Svettades sönder på bussen, men var iallafall där. Ryggen kändes bättre då. Det är väl egentligen bättre att gå runt (när man väl kan det igen. låg på golvet i typ fem minuter och led först), för ryggen böjs väl lite fel när man sitter. Jag sitter just nu på den rakaste stolen i huset, i köket, och väntar på att tiden ska gå så jag kan ta ut tvätten och lägga den i torktumlaren, diska berget vid diskhornet, sätta på ugnen för att förbereda middagen. Så vardagligt egentligen, men samtidigt så vitalt. Har jag använt ordet vitalt rätt?
 
Minns att jag en gång skrev att jag inte kommer använda denna blogg för att prata om min vardag. Kan det ha varit för ungefär två år sedan? Jag tyckte väl att mitt liv inte var värt att skriva om, utan valde istället att endast skriva om tankar. Om idéer. Men nu vet jag att mitt liv är värt några inlägg också. Kanske ingen annan som bryr sig, men detta är det närmsta en slags dagbok jag kan komma. Gillar tanken på att den inte är privat. Jag kanske gör detta helt fel.
 
En kvart kvar till tvätten ska ut. Mitt kaffe är kallt och gammalt, precis som jag gillar det. Jag borde egentligen jobba på en tenta jag inte ens har börjat på, men istället har jag legat i sängen och lyssnat på Selma Lagerlöfs ord komma strömmandes ur mobilen. Aldrig gett henne en chans förut, men jag gillar det jag hör. En dag kanske jag till och med kan läsa något helt själv.
 
Borde göra något vettigt. Mobilen är på laddning nu, och jag känner att jag vill skriva, men har ingen inspiration. Det är därför jag startade detta inlägg, för då får jag iallafall något skrivet. Något är alltid bättre än inget.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: