natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Ibland är livet svårt

Kategori: Allmänt

Jag är sjuk. Jag är ledsen. Stressad. Har ångest. Vill försvinna härifrån. Känner mig dummare för varje dag. Förstår inte varför jag går universitetet när jag inte ens fattar 50% av vad vi lär oss. Så fort jag tror att det går bra blir allting värre. Så fort jag tror att jag mår bra så blir jag sämre.
 
Jag mår bättre idag än vad jag har gjort de senaste typ sju åren, men det innebär inte att jag alltid mår bra. Ibland har jag sådana här dagar då jag hatar mig själv och önskar att jag var bättre. Att jag var den jag vill vara.
 
Jag försöker dock, och det spelar en stor roll. Jag skulle kunna hoppa av, strunta i mina drömmar, gå en lättare väg, men det gör jag inte, för jag vet att när jag väl är klar så kommer det att ha varit värt det. Kanske. Förhoppningsvis.
 
Om allt går enligt min plan är jag nu halvvägs genom universitetet. Jag är snart där jag vill vara, men det kommer att vara en jobbig bit jag måste klara nu. Berget blir alltid brantare innan man har nått toppen, och det är lätt att man ger upp för att man inte inser hur nära man är. Jag vill inte ge upp, men ibland känns det som om allt är emot mig.
 
Men vet ni vad? Nu handlar det endast om skolan. Om min framtid. Inte om mitt liv som det tidigare gjorde. Jag är inte deprimerad på samma sätt som jag en gång var. När jag pratar om att ge upp så menar jag inte själva livet. Det är iallafall ett framsteg som jag är glad över. Allting känns jobbigt, men jag kan ändå se en slags framtid. Det kunde jag inte förut. Jag trodde inte jag skulle bli äldre än 18. Jag trodde aldrig att jag skulle bli 20.
 
Detta är vad jag måste påminna mig om när saker blir svåra. Jag har överlevt värre. Det är liksom annorlunda när den som förstör för dig är du själv; din egna hjärna. Trots att jag sitter här med tårar rinnandes nerför mina kinder så hejar min hjärna på mig nu. Den vill att vi ska klara oss.
 
Livet kommer suga om det visar sig att allt mitt hårda jobb nu resulterar i att jag endast slösar min tid, men livet kommer bara att suga i några veckor tills jag hittar en ny väg. Livet kommer inte suga så mycket så att jag vill försvinna från det.
 
Jag hoppas det iallafall.
 
Natassa 18 år skulle nog vara stolt. Och förvånad.
 

Kommentarer

  • :) säger:

    you is kind, you is smart, you is important.

    Svar: you is skitsnäll?? kärlek till dig
    Natassa

    2017-01-28 | 23:12:51

Kommentera inlägget här: