natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Jag ville inte vara en tjej

Kategori: Allmänt

Alla har väl någon gång önskat att de vore någon annan. Någon snyggare, rikare, mer populär, mer inflytesrik. Det är ju bara mänskligt att känna så. Jag har också känt så. När jag var liten ville jag vara en kille.
 
Och nej, jag kommer inte ut som transexuell just nu. Jag ville vara en kille på grund av den internaliserade sexismen varje flicka utsätts för, oavsett om det är avsiktligt eller inte. Allt jag såg betecknade att killar har ett bättre liv än tjejer, så jag önskade ofta att jag kunde byta kön. Bara för en dag. Bara för att testa på.
 
Jag ville kunna uppleva äventyr och spänning och lycka, men trodde inte att jag kunde göra det som tjej. Jag trodde att jag inte kunde slå mig loss från samhällets normer. Att jag var ämnad för ett liv jag inte var helt nöjd med.
 
Jag hade fel. Tjejer kan göra allt som killar kan göra, och vice versa. Varför ska man begränsa sig själv? Jag trodde inte att jag kunde vara den jag är eftersom jag är en tjej. Fel, fel, fel. Jag kan vara precis vem jag vill, och så länge jag inte skadar någon så kan jag även göra precis vad jag vill. Inget kan stoppa mig. Inte den internaliserade misogynin jag än kämpar med att bli av med. Inte sexismen. Ingenting.
 
Jag är en kvinna och jag kan vara precis vem jag vill.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: