natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Semikolon

Kategori: Allmänt

Jag blir alltid en aning nervös när folk ber mig visa alla mina tatueringar. Inte för att jag skäms över dem, men eftersom jag aldrig vet ifall semikolonet jag har på höger handled kommer få en massa frågor och kommentarer.
 
Låt mig förklara. Från lång håll ser det ut som om jag har två prickar på handleden, men det är en semikolon. Ett semikolon används när en skribent hade kunnat avsluta sin mening, men väljer att fortsätta den. Inte riktigt som en komma. Ett semikolon, helt enkelt. Jag har alltid gillat semikolon; speciellt när jag upptäckte vad de betyder för folk som valt att tatuera in ett.
 
Du ser, skribenten är du, och meningen är ditt liv. Förstår ni vad jag menar?
 
Jag vill liksom inte säga till en människa som jag nyss har träffat att jag en gång i tiden ville avsluta mitt liv eftersom livet inte verkade så värt det. Det är lite mer än en ice breaker. Det är en konversation jag inte vill ha.
 
Vissa människor frågar inte, men andra är så himla envisa och vill verkligen att jag ska berätta trots att jag har sagt att det är personligt. Asså? Sen måsta jag typ säga att det står för att man aldrig ska ge upp, och då låter jag säkert som en liten flicka som aldrig har varit med om något svårt utan bara tror det, men jag har faktiskt gått igenom så mycket skit i mitt rätt så korta liv så att jag behövde tatuera in det här semikolonet som en påminnelse att jag kan ta mig igenom allt. Att jag klarar mig. Att jag har ett helt liv framför mig som bara väntar på att jag ska hinna ikapp. Tänk er alla saker jag kommer göra, alla platser jag kommer se. Alla människor jag kommer träffa, alla böcker jag kommer läsa, alla böcker jag kommer skriva. Tänk er. Det är definitivt värt att leva, men jag vet att det kommer komma tillfällen då jag inte tycker det, så jag behöver min lilla subtila påminnelse.
 
Jag vill att en av mina nästa tatueringar ska ha i princip samma mening, dock med fler ord. Jag är en krigare och vill att min kropp ska utstråla det.
 
 
Nytatuerad i december 2013. Bilden är spegelvänd btw.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: