natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Respektera mitt svar

Kategori: Allmänt

"Nej" är en hel mening. "Jag vill inte" är en giltig anledning.
 
På väg hem från jobbet tidigare idag blev jag stoppad av en snubbe som inte pratade svenska, så han frågade om jag kunde engelska, vilket jag gjorde, så vi började prata lite. Eller aa, det kändes mest som om jag var på någon form av intervju. "Var bor du? Var kommer du ifrån? Var jobbar du? Vad heter du? Bor du med din familj?" Och sen, såklart, "Kan jag få ditt nummer?"
 
Jag sa nej. Han borde ha accepterat mitt svar. Men så fungerar tydligen inte vår värld.
 
Han följde mig hela vägen upp från tunnelbanans plattform till spärrarna. Hela tiden försökte han övertala mig till att ge honom mitt nummer. "Jag vill lära känna dig" är inte en bra nog anledning till att inte respektera mitt svar. Ett nej är ett nej. Jag vill inte lära känna honom, och ingen kan kalla mig hjärtlös eller ohövlig för det. Jag vill helt enkelt inte ge ut mitt nummer till denna okända man. Jag vill inte.
 
Nu kommer jag säkert låta dryg, men killar har kommit fram och frågat mig om mitt nummer ett flertal gånger, men jag har aldrig tidigare stött på någon som inte respekterade mitt svar. Han började även se irriterad ut. Jag ska fan inte behöva vara rädd för att säga nej. Jag ska inte behöva vara rädd på offentliga platser eftersom en man vill ha något från en ung tjej. Visst, han kanske bara ville att vi skulle bli vänner, men jag vill inte ha en vän som inte respekterar mig.
 
Punkt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: