natassa.blogg.se

write like you're running out of time

Livet

Kategori: Allmänt

Jag sitter på jobbet just nu och funderar på hur oförutsägbart livet är. Ena sekunden är allt bra och nästa kan man förlora allting. Hela ens liv kan förändras på en sekund, och den tanken skrämmer mig. I och för sig så kan det ju innebära något bra också. Livet kanske känns så ovärt en dag, och nästa så kanske man har hittat något att leva för. Det är så läskigt hur sådant fungerar. Just nu är jag lycklig. Har en underbar familj, grymma vänner, ett bra jobb, tak över huvudet, och en hel framtid framför mig. Jag kanske inte har allt detta nästa år. Man vet ju liksom aldrig.
 
Vet inte riktigt varför jag tänker i dessa deprimerande riktningar denna fredag, men det kanske är lika bra att acceptera att saker och ting förändras, oavsett om man vill det eller inte. Inget är egentligen permanent. Inte ens livet. Jorden kanske blir less på oss en dag och kör några naturkatastrofer som förintar allting. Alla människor och djur, all vår historia, all vår utveckling. Det enda som förblir, så vitt jag är medveten om, är universum. Men ingenting i den kommer att vara likadant föralltid.
 
Livet asså. Världen. Så skum, läskig, oförutsägbar, underbar, levande. Allt jag har gått igenom, alla mina drömmar, allt jag kommer göra; inget av det spelar någon som helst roll för världen egentligen. Men jag lever. Jag trivs. Jag går inte runt och är hungrig och deprimerad och ensam. Universum gillar mig nog för att ge mig det. Jag vet inte om jag tror på gud, men vad det nu är som har satt mig i denna position kan utplåna mig hur lätt som helts. En olycka, sjukdom, en ond varelse som vill sticka en kniv i mig. Vad som helst. Men just nu lever jag och har det bra. Det kanske inte är fallet om några år. Fan vet jag liksom. Men allt handlar om nuet. Jag kan inte påverka det förflutna, och egentligen har jag inte min framtid under kontroll heller. Men just nu? En liten gnutta makt har jag över vad som händer i skrivandes stund. Jag kanske förlorar den makten om en timme. Livet asså. Livet.
 

Kommentarer

  • amina säger:

    Haha asså inte att de va roligt men jag har tänkt precis som du exakt de där frågorna usch det är skrämmande !! 😣

    2015-04-21 | 21:22:02
  • amina säger:

    Haha asså inte att de va roligt men jag har tänkt precis som du exakt de där frågorna usch det är skrämmande !! 😣

    2015-04-21 | 21:22:03

Kommentera inlägget här: